VIDEO: Zo wordt de volledig elektrische Porsche Taycan met 750 pk gemaakt

Porsche Taycan

VIDEO: Zo wordt de volledig elektrische Porsche Taycan met 750 pk gemaakt

In een nieuwe video zien we hoe de volledig elektrische Porsche Taycan met 750 pk wordt gemaakt in de Porsche-fabriek in Duitsland.

Porsche heeft een betoverende video gepubliceerd die showt hoe zijn volledig elektrische Taycan-sportwagen wordt gemaakt in de nieuwe vleugel van de belangrijkste fabriek van het bedrijf in het Duitse Zuffenhausen.

De video toont de volledige productielijn in de fabriek, en volgt de Taycan vanaf zijn body die wordt geassembleerd en geverfd, tot de montage van de interne onderdelen. Tot slot volgen uiteraard de kwaliteitscontroles en prestatietests. Maar liefst 30 minuten lang, geeft de eye-opening clip kijkers een blik op hoe dingen worden gedaan bij Porsche, in een combinatie van geautomatiseerde en menselijke processen.

Mocht je het gemist hebben, de Porsche Taycan is het eerste volledig elektrische productievoertuig van het Duitse autobedrijf. De eerste is verkrijgbaar in zowel Turbo- als Turbo S-modellen en heeft 670 pk, terwijl de laatste een indrukwekkende boost krijgt van maar liefst 750 pk. Met behulp van 800 volt-systemen in plaats van de meer gebruikelijke 400 volt-systemen, kunnen de elektrische modellen tot 80 procent opladen in slechts 23 minuten, en kunnen ze ongeveer 450 kilometer afleggen per enkele lading.

De Taycan Turbo en de Turbo S zullen beide later dit jaar bij de dealer arriveren.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram