Porsche en Boeing gaan in samenwerking “premium” vliegende voertuigen produceren

porsche en boeing premium vliegende voertuigen

Porsche en Boeing gaan in samenwerking “premium” vliegende voertuigen produceren

Porsche en Boeing gaan in samenwerking premium vliegende voertuigen produceren. Het project zal worden gericht op de welvarende consument.

porsche en boeing premium vliegende voertuigen

Porsche en Boeing hebben een niet-exclusieve overeenkomst getekend om elektrische Vertical Take Off and Landing (VTOL) voertuigen te bouwen om mogelijk de immer groeiende markt voor vliegende taxi’s te betreden. De bedrijven zullen “een internationaal team opzetten om verschillende aspecten van stedelijke luchtmobiliteit aan te pakken, waaronder een analyse van het marktpotentieel voor premiumvoertuigen en mogelijke use-cases”. Wij hopen op een Uber-achtige dienst.

Velen speculeren, gezien de reputatie van Porsche, dat de “premium” taxi’s en service op de markt zullen worden gebracht voor de welgestelden. Degenen die het zich kunnen veroorloven, kunnen korte afstanden door steden afleggen, vergelijkbaar met de plannen van Airbus, Uber en Boeing, die allen eveneens vliegende voertuigen willen bouwen. Hoewel de meeste bedrijven de voertuigen willen gebruiken voor massavervoer, geloven velen dat vanwege de infrastructuur die nodig is om landingsplatforms, laadstations en meer te ondersteunen, de services van Porsche voor een nichemarkt zullen zijn, bestaande uit rijke forensen en reizigers in plaats van het grote publiek.

Wij zijn benieuwd en houden jullie op de hoogte.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram