TEST: Beantwoord deze vragen en check of jij geschikt zou zijn als astronaut

Astronaut Aptitude Test

TEST: Beantwoord deze vragen en check of jij geschikt zou zijn als astronaut

Jij, de ruimte in met NASA? Beantwoord deze vragen en check of jij eventueel geschikt zou zijn voor het beroep astronaut.

Astronaut Aptitude Test

Ooit droomde je over het reizen naar de sterren. En misschien wel nog steeds! Ben jij echter wel geschikt voor het nobele astronautschap? Dit jaar markeert de 50ste verjaardag van De Apollo Maanlanding en dat betekent dat het een mooi moment is om jouw hersenen eens grondig te testen.

Deze zomer was het precies 50 jaar geleden dat NASA een man naar de maan stuurde. Sindsdien hebben velen gedroomd over het verkennen van de ruimte, maar om onze planeet te kunnen verlaten dien je toch echt astronaut te worden of een flinke som geld neer te tellen. Is deze vorm van reizen voor jou momenteel geen optie, dan resteert er niks ander dan je te bewijzen. Heb jij hetgeen dan nodig is om aan boord van een raket te springen en daar te gaan waar niemand eerder kwam? De Astronaut Aptitude Test laat je zien hoe geschikt je bent voor ruimtevaart.

Astronaut Aptitude Test

In 1958 lanceerde NASA Project Mercury, het eerste door mensen aangedreven ruimtevaartprogramma. Vrijwilligers en rekruten werden grondig getraind en getest voordat ze tot astronauten werden bestempeld. Slechts zeven mannen werden daadwerkelijk geselecteerd voor het programma: Alan Shepard, John Glenn, Gus Grissom, Scott Carpenter, Gordon Cooper, Wally Schirra en Deke Slayton. Na die eerste ronde heeft NASA het Astronaut Candidate-programma ingesteld.

Sinds 1959 leidt dat programma kandidaten op in het Houston Johnson Space Center. Twee jaar lang worden deze kandidaten getraind voordat ze in aanmerking komen voor een missie en momenteel zijn er maar liefst 338 kandidaten in het trainingscentrum. Elk jaar ontvangt NASA meer aanmeldingen, waarvan het gros in de prullenbak belandt. Ter illustratie, in slechts één jaar tijd, 2017, ontving NASA 18.300 sollicitaties en koos het slechts 12 kandidaten. Als je toch benieuwd bent of jij in de bovenkamer geschikt zou zijn, dan kun je beginnen met de Astronaut Test.

De test bestaat uit 15 vragen die zes basisgebieden bestrijken: lichamelijkheid, ruimtelijke visualisatie, kennis, opleiding, abstract redeneren/IQ en persoonlijkheid. Sommige vragen lijken eenvoudig, zoals die naar je leeftijd of dat je wellicht Russisch spreekt. Anderen stellen je hersenen op de proef en vragen je om puzzels op te lossen die je mentale vaardigheden en begrip bepalen. Omdat het een online test is en er geen tijdslimiet is, kun je in de verleiding komen om vals te spelen en de antwoorden op te zoeken, maar wat bewijst dat? Als je echt wilt zien of je hebt wat nodig is, ga dan naar de test en test je hersenen.

Klik hier om de test te maken.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram