Bugatti overweegt een 310 PK Chiron en SUV in productie te nemen

bugatti chiron 310 pk & bugatti suv

Bugatti overweegt een 310 PK Chiron en SUV in productie te nemen

Een 310 pk Bugatti Chiron en Bugatti SUV zouden over niet al te lang weleens in productie kunnen worden genomen. Naar welke kijkt jij uit?

bugatti chiron 310 pk & bugatti suv

Bugatti overweegt om een 310 pk machtige Chiron en SUV in productie te nemen. En komt er ook een Chiron cabriolet? Bij monde van Bugatti-president Stephan Winkelmann is in ieder geval duidelijk geworden dat de fabrikant van luxe hypercars erover nadenkt om de huidige productielijn uit te breiden.

In een interview met Automobile sprak Winkelmann over de geruchten van een driedeurs premium SUV-crossover: “Het ontwerp is klaar. Sommige potentiële klanten hebben het gezien en vonden het mooi. Een of twee invloedrijke mensen in Wolfsburg waren er ook lovend over. Maar op dit moment is er geen budget en geen beslissing.”

Hij voegde eraan toe: “Er is veel vraag naar crossovers. Tot nu toe doet niemand een hoogwaardige, hoogwaardige luxe CUV. Vanwege de batterijsituatie is het te vroeg voor een elektrische hypercar. Dat gezegd hebbende, zou de meer royaal verpakte CUV vrijwel zeker op batterijen moeten werken.”

Winkelmann besprak tevens de toekomst van Bugatti in het kader van alternatieve energie, zoals batterijen en elektriciteit. De president verklaarde dat Bugatti, om de evolutie met de Chiron te bereiken, alternatieve stroomopties naast nieuwe carrosseriestijlen, minder gewicht en meer traditionele pk overweegt.

Om een ​​310 pk Bugatti Chiron te creëren, moeten fabrikanten die custom banden maken ook meedoen om het recordbrekende doel te bereiken. Het is een afwacht-situatie voor Bugatti, die ook klanten heeft die een open-topversie van de Chiron aanvragen. Echter, dit “kan alleen goed worden gedaan met een opnieuw ontworpen en veel stijvere monocoque.”

Winkelmann erkent dat het Volkswagen-bedrijf moet proberen zijn productielijn uit te breiden, dus we zijn benieuwd of we in de nabije toekomst Chirons en CUV’s met topprestaties op hypercar-niveau zullen zien. Wij worden in ieder geval happy van de gedachte aan een Bugatti SUV.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram