Een auto leasen kan interessant zijn om vier simpele redenen

auto leasen financial lease

Een auto leasen kan interessant zijn om vier simpele redenen

Waarom kun je beter een auto leasen? Wij hebben de voordelen van financial lease voor je op een rij gezet, zodat jij gemakkelijker jouw droomauto koopt.

auto leasen financial lease

Het kan zijn dat je niet voldoende liquide middelen hebt om die mooie auto die je wilt hebben direct te kopen. Beschik je echter wel over voldoende maandelijks inkomen, dan kan financial lease een mooie uitkomst bieden. Wellicht iets voor jou?

Groot voordeel bij financial lease is dat je zelf kunt bepalen wat de looptijd van het contract en de hoogte van de maandtermijn zal zijn. Dit betekent dat je het behoorlijk kunt aanpassen naar eigen wensen en mogelijkheden. Iets wat voor ondernemers heel interessant kan zijn. Lees maar even mee.

Auto leasen: Wat is financial lease en wat zijn de voordelen?

Financial lease is vergelijkbaar met een hypotheek. In dit geval is het een zakelijke financiering waarbij een auto dient als onderpand. Je bent net als bij een woning met hypotheek economisch eigenaar van het voertuig, maar ondertussen betaal je volgens contract per maand alle kosten af.

Een auto leasen betekent echter niet dat je zomaar alle auto’s kunt kiezen die je wilt. Bekijk vooraf goed welk budget je beschikbaar wil stellen en check hieronder vier redenen waarom financial lease voor jou interessant kan zijn.

1. Gunstige invulling leasecontract

Zoals gezegd heb jij zelf invloed op de invulling van het leasecontract. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen hoeveel je maximaal per maand kwijt wil zijn aan het voertuig. Het samenstellen van het contract doe je in samenwerking met de leasepartij, zodat je achteraf niet voor verrassingen te staan. Het is nu dus makkelijker dan ooit om een auto te kiezen die eerder onhaalbaar leek.

2. Geen extra kosten

Als je een auto koopt bij de dealer, misschien wel een occasion omdat een nieuwe te duur is, dan krijg je te maken met onderhoud. En misschien nog veel erger, je krijgt te maken met mankementen en reparatiekosten. Deze kosten kunnen snel oplopen en houd je liever in de zaak of op de eigen rekening. Heb je schade aan een leaseauto of is het tijd voor onderhoud? Geen zorgen, deze kosten zijn al opgenomen in het maandelijkse bedrag. Bovendien krijg je in geval van nood een vervangende auto.

3. Vermogensbehoud

Een auto kopen vereist een flink budget. Als dit is uitgegeven, dan ben je het kwijt en is er misschien weinig financiële ruimte voor vervelende verrassingen die geld kosten. Een auto leasen via financial lease betekent dat je direct een nieuw voertuig hebt, en niet direct je hele budget kwijt bent. Elke maand een klein deel betalen betekent dat je meer vermogen behoudt op korte termijn. Houd je geld over voor noodzakelijke uitgaven terwijl je afbetaalt.

4. Auto leasen zonder jaarcijfers

Ben je van plan zakelijk te leasen, dan moet je vrijwel altijd jaarcijfers overhandigen. Financial lease bij bijvoorbeeld Neerlandlease vraagt geen jaarcijfers aan ZZP’ers, zelfstandig ondernemers of eigenaren van een MKB-bedrijf. Het is dus vrij gemakkelijk om te profiteren van de voordelen van financial lease.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram