Audi heeft volledig elektrische e-tron quattro SUV op de planning

Audi heeft volledig elektrische e-tron quattro SUV op de planning

Audi heeft volledig elektrische e-tron quattro SUV op de planning Mannenstyle autonieuws

Duitse autofabrikant Audi heeft haar plan om een ​​nieuw elektrisch concept op de Frankfurt Auto Show te presenteren aangekondigd, dat plaatsvindt van 17-27 september.

Het Audi e-tron quattro concept zal een kijkje bieden in de toekomst van de elektrisch aangedreven sport SUV’s van het merk.

Qua grootte zal de Audi e-tron quattro tussen de kleine Q5 en de mid-size Q7 vallen, wat logisch is, aangezien de productie-versie wordt verwacht onder de naam Q6 e-tron quattro.

De Audi e-tron Quattro is ook een pionier in zijn klasse. Vanaf de grond opgebouwd als een elektrisch voertuig, is de vorm ontworpen om de luchtweerstand te verminderen met een aerodynamisch geoptimaliseerde bodemplaat die volledig gesloten is. Dit laatste betekent een lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,25 volgens Audi, een record voor het SUV-segment.

Audi heeft volledig elektrische e-tron quattro SUV op de planning Mannenstyle autonieuws 2

Het merk heeft ook bevestigd dat de Audi e-tron Quattro batterijen door LG Chem en Samsung SDI geleverd zal krijgen en dat het voertuig een bereik van 500km op een enkele lading zal bieden.

De elektrische aandrijflijn is ontwikkeld met behulp van de kennis opgedaan in de ontwikkeling van de R8 e-tron elektrische supercar. Dit SUV-model zal drie elektromotoren hebben, een op de vooras en twee aan de achterkant. Deze drie creëren samen Audi’s geroemde all-wheel-drive systeem.

Bij het ontwerpen van de eerste volledig elektrische SUV, is Audi van plan de strijd aan te gaan met Tesla en zijn aankomende Model X. We verwachten dat BMW niet stil zit en snel met een volledig elektrische SUV zal komen, afgeleid van zijn komende X7 model.

Audi heeft volledig elektrische e-tron quattro SUV op de planning Mannenstyle autonieuws 3

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram