Spotify’s nieuwe AI-functie transformeert tekstprompts in playlists

nieuwe Spotify AI Playlists

Spotify’s nieuwe AI-functie transformeert tekstprompts in playlists

Spotify’s nieuwe AI-functie transformeert tekst prompts in playlists. De beta zal eerst beschikbaar zijn in het VK en Australië.

nieuwe Spotify AI Playlists

Spotify heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met het integreren van AI in zijn platform. Vorig jaar rolde het een AI DJ uit, die tracks levert die op het individu zijn samengesteld, naast commentaar dat is ingesproken in een replica van de stem van de artiest.

De streamingdienst is nu terug met een functie die simpelweg AI Playlist heet. Gebruikers kunnen een tekstprompt invoeren en Spotify maakt een afspeellijst met nummers die bij de sfeer passen.

Voorbeelden van de voorbeelden die het platform geeft zijn “een indie-folk-afspeellijst om mijn hersenen een dikke, warme knuffel te geven”, “ontspannende muziek om me te helpen tijdens het allergieseizoen” en “een afspeellijst die me het gevoel geeft dat ik de hoofdpersoon ben.”

Naast specifieke situaties zei Spotify dat de tekstprompts plaatsen, dieren, activiteiten, filmpersonages, kleuren en emoji’s mogen bevatten. Ook opgemerkt is dat de “meest succesvolle afspeellijsten” verwijzen naar kenmerken die specifiek zijn voor muziek, waaronder “genres, stemmingen, artiesten en decennia.”

Spotify’s AI Playlist bevindt zich momenteel in de bètafase en is alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Om toegang te krijgen tot de functie kunnen gebruikers naar het pictogram “Uw bibliotheek” gaan en op de “+” klikken om een afspeellijst toe te voegen.

Houd ons in de gaten voor nieuws en wanneer de functie in Nederland te gebruiken is.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram