Suède loafers: dé schoen voor deze zomer

Suède loafers

Suède loafers: dé schoen voor deze zomer

Suède loafers zijn volgens experts dé schoen voor deze zomer. Heb jij al een setje van deze nette schoenen in huis?

Suède loafers

De zomerzon op het gezicht, een verkoelend drankje op het aan het water en de perfecte schoenen aan je voeten. Loafers zijn de schoenen die jouw look het komende zomerseizoen compleet maken. Zacht, stijlvol en comfortabel, brengen ze je moeiteloos van een casual picknick in het park naar een chique terrasbezoek.

Benieuwd naar alle voordelen van suède loafers en hoe je ze deze zomer kunt dragen? Lees dan snel verder.

Wat zijn loafers?

Suède loafers zijn meer dan alleen comfortabele schoenen; ze zijn een symbool van tijdloze elegantie en vakmanschap. Noorse boeren maakte al eeuwenlang gebruik van deze zachte, soepele schoenen om hun voeten te beschermen. In de loop der tijd werden loafers omarmd door de elite en beroemdheden, van Audrey Hepburn tot JFK, waardoor ze een belangrijk icoon in de modewereld werden.

Wist je dat:

  • De oudste leren schoenen ter wereld, die dateren van 5500 v.Chr., al opvallend veel lijken op de hedendaagse loafer?
  • In de 17e eeuw de “opera pump” werd gedragen door de Britse adel, wat gezien kan worden als de voorloper van de loafer?
  • Koning George VI van Engeland in de jaren ’20 graag instappers droeg van zacht leer, wat de populariteit van loafers enorm deed toenemen?
  • De penny loafer zijn naam dankt aan de traditie om een penny in de gleuf van de band te bewaren voor telefoontjes?
  • Loafers in de jaren ’50 een symbool werden van de preppy Ivy League-stijl?

Vandaag de dag zijn suède heren loafers er in een overvloed aan kleuren, stijlen en ontwerpen, waardoor er voor elke gelegenheid een perfecte loafer is. Of je nu kiest voor een klassieke penny loafer in cognac of een trendy tassel loafer in pastelblauw, met suède loafers maak je altijd een statement.

De voordelen van loafers in de zomer

Zomerse temperaturen vragen om schoenen die comfort en stijl combineren. En precies dát is waar suède loafers in uitblinken. Zacht en ademend: Vergeet zweetvoeten en blaren! Suède is een heerlijk zacht materiaal dat je voeten de ruimte geeft om te ademen. Perfect voor die lange, warme zomerdagen.

Denk aan frisse voeten in luchtige schoenen. Loafers zijn veelzijdig en praktisch. Combineer ze met jeans en een T-shirt voor een casual look, of ga voor chique met een pantalon en blazer. Loafers passen perfect bij een picknick in het park, een middagje shoppen of een borrel op het terras. Deze schoenen zijn duurzaam, want ze gaan lang mee.

Met de juiste verzorging kun je jarenlang plezier hebben van je suède loafers. Een investering die zich dubbel en dwars terugverdient!

Zo onderhoud je je loafers

Om je suède loafers lang mooi te houden, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Gebruik een speciale suèdeborstel om vuil en stof te verwijderen. Investeer in een waterafstotende spray om je schoenen te beschermen tegen regen en vlekken. Mocht er toch een vlek op je loafers komen, dan zijn er speciale suède-reinigers die je kunt gebruiken.

Wanneer je de suède loafers niet draagt, is het belangrijk om ze op een droge en donkere plaats te bewaren. Gebruik schoenspanners om de vorm van de schoenen te behouden. Zo heb je jarenlang plezier van je suède loafers! Daarnaast is het belangrijk om je suède loafers niet in de regen of sneeuw te dragen. Gebruik geen harde borstels of schoonmaakmiddelen op suède. Laat je suède loafers na het schoonmaken goed drogen aan de lucht. Bij suède is het belangrijk om de vlekken zo snel mogelijk te verwijderen.

Verschillende looks met loafers

Loafers kun je eindeloos combineren. Hieronder hebben we een aantal stijlvolle looks met loafers voor je op een rij gezet.

Preppy look

Als je houdt van een preppy look kun je loafers combineren met een mooie, beige chino en een donkerblauw colbert. Wil je een wat meer casual look? Kies dan voor een T-shirt. Gebruik je deze look voor een zakelijke gelegenheid? Kies dan voor een overhemd.

Stoere look

Ben je op zoek naar een stoere look? Combineer dan je loafers met een zwarte spijkerbroek en een T-shirt. Ook een oversized spijkerjack of leren jack past prima bij deze look.

Zomerse look

Suède loafers zijn natuurlijk heerlijk in de zomer. Je combineert ze makkelijk met een korte broek en een T-shirt of polo. Kies voor een sportieve loafer als je op zoek bent naar een vakantie look.

Casual look

Een lekker dagje thuis of met vrienden op pad? Ook casual kun je loafers prima gebruiken. Een lichte jeans en een gestreept overhemd zorgen voor een casual strandlook. Wil je liever een wat comfortabelere outfit. Kies dan voor een eenvoudig T-shirt in plaats van een overhemd.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram