Hublot en Takashi Murakami onthullen limited edition MP-15

Takashi Murakami x Hublot MP-15

Hublot en Takashi Murakami onthullen limited edition MP-15

Takashi Murakami x Hublot MP-15 heeft uniek bloemensaffier- en centraal tourbillon-uurwerk en komt in oplage van slechts 50 stuks.

Takashi Murakami x Hublot MP-15

Na de onthulling van Hublot’s eerste centrale tourbillon bij Only Watch, een collaboratief MP-model ontworpen in samenwerking met Takashi Murakami, werken de twee nu opnieuw samen. Deze keer laat Murakami echter zijn gebruikelijke kleuren achterwege voor een transparant ontwerp dat alle mechanische details van het horloge laat zien.

Dit nieuwste horloge, de MP-15, is beperkt tot slechts 50 exemplaren en toont de centrale vliegende tourbillon, waarbij de kast, het uurwerk en de wijzerplaat zijn versmolten tot een unieke naadloze entiteit. Rondom de tourbillon staat het kenmerkende motief van Murakami: een bloem met twaalf bloemblaadjes, volledig vervaardigd uit saffier.

Het 42 mm grote horloge is volledig transparant en heeft een saffieren kast, achterkant, kroon, en doorschijnende band, waardoor een niveau van helderheid wordt bereikt waardoor zonlicht niet alleen op het bloemenstuk schijnt, maar ook doordringt.

Opvallend is dat de centrale vliegende tourbillon van de MP-15 een gangreserve van 150 uur heeft, aangevuld met een speciaal ontworpen USB-oplaadbare stylus om het horloge op te winden.

Ondanks de afwezigheid van kleur is de speelse toets van Murakami nog steeds aanwezig in de mechaniek van het horloge, met twee fonkelende ogen en een brede glimlach geïntegreerd in de tourbillon. Andere unieke technische aspecten zijn onder meer het feit dat de uren en minuten perifeer worden aangegeven, een technische uitdaging als de wijzers onder de tourbillonkooi passeren.

Dankzij het ontwerp zonder bovenbrug en de geskeletteerde componenten hebben dragers een onbelemmerd zicht op de ingewikkelde werking. Ondanks de innovatieve kenmerken behoudt het horloge standaardmarkeringen voor gemakkelijk lezen, met twaalf witte indexen en zwartgeplateerde wijzers bedekt met SuperLuminova voor zichtbaarheid in elk licht.

“Tot nu toe concentreerde mijn werk zich op kleur. Het was een heel opwindende uitdaging om een heel hoofdstuk te beginnen dat zich op absolute transparantie concentreerde”, vertelt Murakami, en voegt eraan toe: “De vormen en volumes worden compleet anders waargenomen. Met Hublot konden we de individualiteit van mijn bloemmotief behouden, maar met een unieke en andere identiteit die puurder was en perfect afgestemd op het mechanische universum van Hublot. Ik ben erg trots op het resultaat!”

De Takashi Murakami x Hublot MP-15 zal in de verkoop gaan voor 300.000 CHF ofwel € 330.000, en is alleen verkrijgbaar via navraag via de officiële site van de horlogemaker.

Takashi Murakami x Hublot MP-15

Takashi Murakami x Hublot MP-15

Takashi Murakami x Hublot MP-15

Takashi Murakami x Hublot MP-15

Takashi Murakami x Hublot MP-15

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram