Twee nieuwe Breguet Classique Tourbillon 3358-horloges duiken op

Breguet Classique Tourbillon 3358

Twee nieuwe Breguet Classique Tourbillon 3358-horloges duiken op

Twee nieuwe Breguet Classique Tourbillon 3358-horloges zijn onthuld. Welke van de twee zou jij willen kopen?

Breguet Classique Tourbillon 3358

De Manufacture voegt twee 3358 referenties toe aan de ‘Classique Tourbillon’ collectie. Deze Breguet-horloges schitteren zowel door de pracht van hun wijzerplaten als door hun uurwerkmechanisme.

‘Nuit étoilée’ – 3358BB/VD/986D0

Het eerste Breguet Classique Tourbillon 3358-model in witgoud laat ons dromen onder een nachtelijke sterrenhemel. Diamanten lijken te glijden over het nachtblauw van de geparelde en gelakte wijzerplaat in parelmoer. Een wirwar van gouden sterren geeft verder diepte aan de wijzerplaat: ze werden gezandstraald, gepolijst en soms ook versierd met een diamant.

De cijferring op 12 uur weerspiegelt het DNA van het merk met Arabische cijfers en Breguet wijzers in gerhodineerd goud, terwijl het serienummer op 4 uur verschijnt. Ter hoogte van 6 uur opent de wijzerplaat zich in de vorm van een arena en onthult zo de tourbillon in al zijn pracht. Een vallende ster met 45 diamanten in sneeuwzetting doorkruist de tourbillon. In het midden ervan fungeert een blauwe spinel als draai-as voor de tourbillon.

De fascinerende werking kan zowel aan de voor- als achterkant van het horloge worden bewonderd. De saffieren achterkant van de kast laat een gehamerde grondplaat zien waarin -met de hand- de naam Breguet en het unieke nummer van het uurwerk werden gegraveerd. Voor extra schittering zijn de horlogering en de kastaanzetten ook bezet met diamanten, terwijl de kroon is versierd met een in roos geslepen diamant.

‘Coup d’éclat’ – 3358BR/8D/986D0

De roségouden kast omringt een wijzerplaat met 281 diamanten. Terwijl de stenen tussen 3 en 9 uur in elegante bogen zijn geplaatst, werden deze binnen de cijferring gezet met de sneeuwzettechniek. De cijferring op 12 uur is van natuurlijk wit parelmoer. De Arabische cijfers en wijzers zijn uitgelijnd met de eigen kenmerkende esthetische codes van het merk, bedacht door de oprichter zelf.

Majestueus gepositioneerd aan de basis van de wijzerplaat, is de tourbillon geïntegreerd in ovaalvormige opening, waarboven een gebogen gouden staafje met 14 diamanten werd geplaatst. Om het fascinerende mechanisme van de tourbillon te versterken, spelen de componenten met contrasten tussen wit- en roségoud.

Last but not least zijn de horlogering en de kastaanzetten bezet met diamanten, naast de kroon die is voorzien van een roosgeslepen diamant. Bij dit roségouden Breguet Classique Tourbillon 3358-model kan de drager dankzij de saffieren achterkant van de kast ook de gehamerde, met de hand gegraveerde decoratie bewonderen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram