IWC Schaffhausen voegt twee nieuwe gekleurde keramische modellen toe aan TOP GUN-collectie

nieuwe iwc top gun ceramic horloges

IWC Schaffhausen voegt twee nieuwe gekleurde keramische modellen toe aan TOP GUN-collectie

De IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Mojave Desert en IWC Pilot’s Watch Timezoner TOP GUN Woodland.

nieuwe iwc top gun ceramic horloges

Met twee nieuwe modellen in de ‘Colors of TOP GUN’-collectie onderstreept IWC Schaffhausen naar eigen zeggen zijn uitgebreide expertise in de productie van gekleurde keramische horloges met opvallende monochromatische ontwerpen.

De Pilot’s Watch Timezoner TOP GUN Woodland is de eerste Timezoner in gekleurd keramiek, met een donkergroene keramische kast en een Ceratanium kastring en kroon. Dankzij de gepatenteerde Timezoner-functie kan de drager moeiteloos wisselen tussen verschillende tijdzones. Dit doen ze door simpelweg de roterende ring in te drukken en te draaien. De Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Mojave Desert markeert IWC’s eerste Pilot’s Watch Chronograph van 41 millimeter met een zandkleurige keramische kast.

In 2022 introduceerde IWC Schaffhausen de collectie ‘Colors of TOP GUN’, bestaande uit verschillende Pilot’s Watches in keramische kleuren zoals Woodland en Lake Tahoe. Deze keramische tinten zijn geïnspireerd op kleurcodes uit de wereld van de marineluchtvaart en ontwikkeld in samenwerking met Pantone®. Nu voegt de Zwitserse fabrikant van luxe horloges twee nieuwe modellen toe aan de collectie.

De Pilot’s Watch Timezoner TOP GUN Woodland (Ref. IW395601) heeft een kast van Woodland-groen keramiek. De donkergroene tint is geïnspireerd op de uniformen die piloten van de TOPGUN-vliegschool dragen en de uitgestrekte boslandschappen waar ze overheen vliegen. Het horloge maakt indruk met zijn monochrome ontwerp. Van de wijzerplaat en wijzers tot aan de rubberen band en het lichtgevende materiaal: elk onderdeel werd via een uitgebreid technisch proces zorgvuldig afgestemd op de kleur van de keramische kast. De kastring en de kroon zijn gemaakt van matzwart Ceratanium®, een door IWC ontwikkeld materiaal dat de structurele integriteit van titanium combineert met een hardheid en krasbestendigheid die vergelijkbaar is met die van keramiek.

nieuwe iwc top gun ceramic horloges

 

Dankzij de geïntegreerde Timezoner-functie kan het horloge op een andere tijdzone worden ingesteld door simpelweg de ring naar beneden te drukken en te draaien. De uurwijzer, de 24-uursweergave en de datum gaan in stappen van een uur voor- of achteruit. Deze aanpassing werkt ook over de hele datumlijn, zonder daarbij ook maar een seconde te verliezen. De stedenring is gemaakt van groen keramiek, terwijl de buitenring is gemaakt van Ceratanium. Het bevat de namen van 24 grote steden, die elk één van de internationale tijdzones vertegenwoordigen. Het horloge wordt aangedreven door het door IWC vervaardigde 82760-kaliber. Dit automatische uurwerk maakt gebruik van een Pellaton-opwindsysteem versterkt met keramische componenten om op betrouwbare wijze een gangreserve van 60 uur op te bouwen. Het uurwerk is zichtbaar door de getinte saffieren achterzijde van de kast.

Met de Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Mojave Desert (Ref. IW389402) voegt IWC zijn derde keramische chronograaf van 41 millimeter toe aan het portfolio. De kast is gemaakt van zandkleurig keramiek. Deze aardetint met tonen van beige en kaki staat bekend als ‘Mojave Desert’ en is geïnspireerd op de vliegpakken van marinevliegers en het woestijnlandschap rond China Lake, de thuisbasis van de beroemde TOPGUN-vliegschool van de Amerikaanse marine. De donkerbruine wijzerplaat en wijzers, het bedrukte en lichtgevende materiaal en de rubberen band met textielinleg werken perfect samen met de kast. De kroon, de chronograafpushers en de achterzijde van de kast zijn gemaakt van matgrijs titanium.

nieuwe iwc top gun ceramic horloges

 

In de kast tikt het door IWC vervaardigde kaliber 69380. Dit zeer robuuste chronograafuurwerk in klassiek kolomwielontwerp bestaat uit 242 afzonderlijke onderdelen. De voor IWC typische verticale wijzerplaatindeling plaatst de gestopte minuten direct op de 12-uurpositie, wat de leesbaarheid aanzienlijk verbetert. Een efficiënt opwindsysteem met dubbele pal maakt gebruik van bewegingen van de rotor in beide richtingen om een gangreserve van 46 uur op te bouwen. Het uurwerk wordt beschermd tegen de gevolgen van magnetische velden door een zachtijzeren binnenkast en het glas aan de voorkant is speciaal beveiligd tegen een plotse daling in luchtdruk.

IWC PIONEERDE MET KERAMIEK IN DE HORLOGE-INDUSTRIE

IWC is een pionier in het gebruik van keramiek voor horlogekasten. In 1986 introduceerde het bedrijf de Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph (ref. 3755). Het was het eerste polshorloge ter wereld met een kast van zwart zirkoniumoxide-keramiek. IWC was ook één van de eerste horlogemerken die de ontwikkeling van verschillende keramische kleuren, zoals wit, blauw en groen, stimuleerde. Om een horlogekast van gekleurd keramiek te maken wordt zirkoniumoxide gecombineerd met andere metaaloxiden. De uiteindelijke kleur ontstaat door de exacte mengverhouding van deze grondstoffen. Bovendien moeten het productieproces en de parameters ervan – zoals de exacte temperatuur of de duur van het sinterproces – voor elke kleur worden aangepast.

De Pilot’s Watch Timezoner TOP GUN Woodland en de Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Mojave Desert zijn verkrijgbaar via geselecteerde IWC-boetieks. Bovendien komen de horloges in aanmerking voor registratie onder het My IWC-zorgprogramma, waarbij ze profiteren van een verlenging van zes jaar op de standaard internationale beperkte garantie van twee jaar.

Ga jij voor de IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Mojave Desert of IWC Pilot’s Watch Timezoner TOP GUN Woodland?

nieuwe iwc top gun ceramic horloges

nieuwe iwc top gun ceramic horloges

nieuwe iwc top gun ceramic horloges

nieuwe iwc top gun ceramic horloges

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram