Glastonbury Festival heeft de volledige line-up voor 2023 bekendgemaakt

Glastonbury Festival 2023 line-up

Glastonbury Festival heeft de volledige line-up voor 2023 bekendgemaakt

De volledige Glastonbury Festival 2023 line-up is bekendgemaakt, met de Arctic Monkeys en Guns ‘N Roses naast Sir Elton John als headliners.

Glastonbury Festival 2023 line-up

Glastonbury Festival heeft eindelijk de volledige line-up voor dit jaar bekendgemaakt en het is nu bevestigd dat de Arctic Monkeys en Guns N’ Roses het affiche zullen aanvoeren naast Sir Elton John, die de laatste Britse show van zijn afscheidstournee zal spelen in Worthy farm in juni.

Andere acts in de line-up zijn Lizzo, Lana Del Rey, Lil Nas X, Manic Street Preachers, Wizkid en Blondie, terwijl singer-songwriter Cat Stevens is ingeschakeld om de “Legend Slot” te spelen, eerder gespeeld door onder meer Kylie en Dolly Parton. Daarnaast zijn ook Lewis Capaldi, Chvrches, Christine And The Queens, Thundercat en Carly Rae Jepsen in de line-up opgenomen.

Glastonbury’s zondagmiddag trekt traditioneel het grootste publiek van het festival, met Diana Ross die vorig jaar nog zo’n 80.000 mensen trok.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Glastonbury Festival (@glastofest)

Ander nieuws is dat 53% van de 55 namen op de oorspronkelijke line-up mannelijk is, waarbij het festival doorgaat om het felbegeerde evenement zo genderneutraal mogelijk te maken. Volgens NME Magazine zei Emily Eavis, de mede-organisator van Glastonbury, dat ze ernaar streefde om “zo dicht mogelijk bij” een 50/50 genderverdeling te bereiken.

Sir Elton John wordt echter naar verwachting de grootste attractie van dit jaar. Tegen de BBC zei Eavis: “Het is een enorme, enorme coup voor ons om hem hier te krijgen voor het einde van zijn tour. Hij heeft er echt zin in. Hij heeft heel veel briljante ideeën aan de telefoon gehad en hij is er gewoon enthousiast over.”

Tickets voor het festival waren 61 minuten nadat ze afgelopen november in de verkoop gingen uitverkocht, maar geretourneerde en geannuleerde tickets zullen dichter bij het evenement weer in de verkoop gaan – traditioneel eind maart of begin april.

Daarnaast verloten de organisatoren van Glastonbury ook 10 paar kaartjes om geld in te zamelen voor de oproep tot DEC Turkije-Syrië Aardbeving, met inzendingen mogelijk tot 8 maart.

Wat vind jij van de complete Glastonbury Festival 2023 line-up?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram