De voordelen van een thuislaadstation op een rij

Voordelen van een thuislaadstation

De voordelen van een thuislaadstation op een rij

Een elektrische auto rijden? Wie moet de auto structureel moet opladen moet misschien denken aan de voordelen van een thuislaadstation.

Voordelen van een thuislaadstation

Als je een elektrische auto rijdt, is het een goed idee om vooruit te denken en ervoor te zorgen dat je huis ook uitgerust bent om de primaire rijbehoeften te ondersteunen. Een handige upgrade is het installeren van een thuislaadstation.

Deze apparaten voor thuis zijn veel handiger dan elke avond de stekker van de auto in het stopcontact steken, en ze hebben ook een aantal andere, extra voordelen. Laten we eens kijken hoe een thuislaadstation je als bestuurder van een elektrische auto kan helpen.

Meer gemak en een betere dekking

De meeste oplaadstations kunnen zowel een standaard 120-volt stopcontact als een krachtiger 240-volt stopcontact aan. Hierdoor kun je buiten de piekuren en sneller opladen. Een thuislaadstation biedt meer dekking. Als je in een gebied woont waar er weinig openbare laadstations zijn, weet je met een thuislaadstation altijd zeker dat er een plekje vrij is. Als je meer dan één auto hebt, kun je een thuislaadstation ook gebruiken om andere auto’s op te laden. Je zult veel meer gemak ervaren!

Bescherming van de batterij

Een thuislaadstation kan helpen om de batterij van een elektrische auto te beschermen. Het opladen tegen een vast tarief in een ongecontroleerde omgeving kan ervoor zorgen dat de batterij voortijdig wordt afgebroken en dat de levensduur wordt verkort. Een thuislaadstation kan het oplaadniveau van de batterij bewaken en het op een constant niveau houden. Een thuislaadstation kan ook bescherming bieden tegen spanningspieken, dit zijn pieken die de batterij kunnen beschadigen.

Veiligheidsvoordelen

Een thuislaadstation kan je gemoedsrust geven. Als een auto volledig is opgeladen, kun je met een gerust hart gaan rijden – vooral in de winter wanneer de actieradius door het koude weer minder is. En als je je auto ooit thuis moet opladen vanwege pech, kan een thuislaadstation meer flexibiliteit en gemak bieden dan een standaard plug-in oplader.

Een laadpaal installeren is erg eenvoudig als je het laat doen door een professional. Voordat je een thuislaadstation koopt, moet je ervoor zorgen dat je de infrastructuur hebt om het te ondersteunen. Als je overweegt een thuislaadstation aan te schaffen, doe dan grondig onderzoek en zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt om het correct en veilig te installeren.

Wist je dat je de auto ook op zou kunnen laden met eigen opgewekte energie? Dit kan met een laadpaal met zonnepanelen. Hiervoor kun je ook advies vragen bij een specialist. Je zult tientallen euro’s per maand kunnen besparen.

Zie jij voldoende voordelen van een thuislaadstation?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram