De uitrusting die je nodig hebt om een ​​via ferrata te beklimmen

Wat is via ferrata en welke uitrusting heb je nodig

De uitrusting die je nodig hebt om een ​​via ferrata te beklimmen

Wat is via ferrata en welke uitrusting heb je nodig om een ​​via ferrata te beklimmen? Bedwing de met kabels beveiligde route door steil rotsterrein veilig!

Wat is via ferrata en welke uitrusting heb je nodig

Het beklimmen van een via ferrata is zowel leuk als uitdagend. Het is ook een geweldige manier om van het buitenleven te genieten terwijl je een adrenalinestoot door je lichaam krijgt. Maar voordat je begint met klimmen, zijn er enkele essentiële uitrustingen die je moet meenemen om veilig te kunnen klimmen, zoals een klimgordel.

Wat betekent via ferrata? Het is Italiaans voor ijzeren weg, ofwel klettersteig. Bij een klettersteig begaat men een route die beveiligd is middels een staalkabel. En voor deze via ferrata is een zekere uitrusting nodig om de route veilig te bedwingen. Ga je op reis en staat deze sportieve activiteit op de planning, lees dan even goed mee.

Als je met een groep gaat klimmen, dan moet je een verbanddoos met verband en tape meenemen. Ook als je alleen gaat is het belangrijk om basismedicijnen, zoals pijnstillers, antihistaminica en antiseptica bij de hand te hebben voor het geval er iets gebeurt.

Wat heb je nog meer nodig?

Helm

Afgezien van het hebben van een klettersteigset, is een helm iets anders dat je nodig hebt om veilig te klimmen. Bij het beklimmen van een via ferrata moet je altijd een helm meenemen. Dit kan je namelijk redden van dodelijke verwondingen, vooral als je op de rotsen valt of je hoofd tegen een rots stoot tijdens het klimmen. Een goede helm moet lichtgewicht, comfortabel en gecertificeerd zijn door een organisatie, wat betekent dat hij een aantal tests voor kwaliteitsborging heeft doorstaan. De maat en vorm moeten goed passen zonder veel bewegingsruimte over te laten. Het moet tevens ventilatieopeningen hebben zodat de lucht rond je hoofd kan circuleren.

Harnas

Een harnas is een veiligheidsvoorziening die je aan het touw vastzet en voorkomt dat je valt als je uitglijdt. Het is gemaakt van webbing, nylon of polyester en kan op verschillende manieren worden aangepast. Afhankelijk van waar je je harnas koopt, kan deze worden geleverd met een ingebouwd zekeringsapparaat. Als je er een hebt, betekent dit dat je partner op elk moment tijdens het klimmen aan het touw kan klikken en het kan gebruiken als anker om naar beneden te abseilen.

Een harnas voor het hele lichaam biedt meer veiligheid dan zijn tegenhanger met heupgordel, omdat het niet alleen op je heupen vertrouwt om jezelf veilig te houden tijdens een val. Het wikkelt zich om je hele buik, inclusief de achterkant van je benen en rond elke dij afzonderlijk. Dit type moet worden gedragen door mensen die van plan zijn meer uitdagende beklimmingen te doen waarbij ze extra ondersteuning nodig hebben.

Een via ferrata specifieke rugzak

Je hebt een rugzak nodig met een grote capaciteit, comfortabele banden en een veilig sluitsysteem. Je wilt er zeker van zijn dat de rugzak gemakkelijk aan te passen is en onderweg snel kan worden aangepast. De heupband moet de tas stevig op je rug houden. Het moet je echter in staat stellen comfortabel te ademen en vrij te bewegen zonder je beklemd  te voelen of het gevoel te hebben dat het te strak zit.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram