Vakantie in eigen land? Hier 4 tips op een rij gezet voor een staycation

Op vakantie in eigen land 4 tips staycation

Vakantie in eigen land? Hier 4 tips op een rij gezet voor een staycation

Op vakantie in eigen land? We hebben 4 tips op een rij gezet voor een staycation, want Nederland is natuurlijk ook prachtig.

Op vakantie in eigen land 4 tips staycation

Heb je besloten om dit jaar vakantie te vieren in Nederland? Goed idee, want ons land heeft ontzettend veel mooie plekken te bieden. Of je nou op zoek bent naar zon, zee, bos of stad; Nederland heeft het allemaal! Vandaag zetten we wat tips voor je op een rij, zodat jij voor deze zomer een mooie binnenlandse bestemming kunt uitkiezen. Ontwijk de ellenlange rijen op Schiphol en laat die zomervakantie maar komen.

De eilanden

Jaarlijks komen er duizenden toeristen uit onze buurlanden naar Nederland om onze eilanden op te zoeken. Niet zo gek, want ze zijn echt de moeite waard om te bekijken. Natuurlijk is het ene eiland andere niet, maar voor een goede dosis zon, zee en strand kun je bij alle Nederlandse Waddeneilanden wel terecht. Daar komt bij dat eilanden zoals Texel, Ameland, Vlieland en Terschelling helemaal zijn ingericht op toeristen en je dus altijd de juiste accommodatie kunt vinden, of je nou met z’n tweetjes bent of met je gezin. Onderzoek dus eens welk eiland je het meeste trekt en voor je het weet drink jij een lokaal biertje of wijntje bij een fijne strandtent met uitzicht op de zee!

De Veluwe

Ben jij dol op de natuur? Dan kun je eens kijken of een vakantie naar de Veluwe iets voor je is. Het is een erg mooi natuurgebied waar je je hart kunt ophalen als je houdt van de mooiste fiets- en wandeltochten. Daarnaast kun je er ook nog eens goed kamperen want het gebied heeft ontzettend veel campings. Haal die tent en opblaasbedden dus maar tevoorschijn en geniet van alles wat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Ga je met je gezin naar de Veluwe? Dan zijn parken zoals Koningin Julianatoren en de Apenheul echte aanraders. Vergeet dan niet je regenpak want in Nederland weet je het immers maar nooit!

Op vakantie in eigen land 4 tips staycation

Slapen bij de boer

Wist je dat het een opkomende trend is om ‘bij de boer te slapen’? Steeds meer boeren stellen hun grond ter beschikking om lekker te komen kamperen tussen de weilanden. Vaak bieden ze ook nog eens lekkere lokale producten aan als ontbijt of lunch waardoor je het echte boerenleven kunt ervaren. Online vind je een groot aanbod aan boeren die mensen graag welkom heten op hun boerderij. Zeker voor mensen uit de randstad kan dit een rustgevende vakantie betekenen. Even weg uit de drukke stad en genieten van het platteland!

Nederlandse citytrip

Andersom geldt natuurlijk hetzelfde: het is ook erg leuk om eens een Nederlandse stad wat beter te leren kennen. Ons land heeft veel mooie hotels waardoor je een lekker luxe weekendje weg kunt boeken. Steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen snel in je opkomen, maar wist je dat bijvoorbeeld Haarlem, Utrecht, Vlissingen, Breda en Arnhem ook echte aanraders zijn? Iedere stad heeft zo haar charme – wie weet bezoek jij er deze zomer daarom wel meerdere!

Waar ga jij naartoe tijdens die vakantie in eigen land?

Op vakantie in eigen land 4 tips staycation

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram