5 Tips om je sloopauto te verkopen tegen de hoogste prijs

5 Tips om je sloopauto te verkopen tegen de hoogste prijs

5 Tips om je sloopauto te verkopen tegen de hoogste prijs

5 Tips om je sloopauto te verkopen tegen de hoogste prijs? Check het advies voor sloopauto’s en hoe je hier het maximale aan verdient.

5 Tips om je sloopauto te verkopen tegen de hoogste prijs

Heb je nog een oude auto – of een ander voertuig – staan die eigenlijk niet langer geschikt is voor particuliere verkoop, dan is het wellicht tijd voor de sloop. Het mooie hiervan is niet alleen dat een autosloperij iets overneemt waar je zelf weinig tot niets aan hebt, ze betalen je er ook nog voor. Hoe haal je hier echter het maximale uit?

Ons advies om je sloopauto – maar zeker ook motor of brommobiel –  voor de maximale prijs te verkopen bestaat uit vijf tips. Uiteraard speelt de status van het voertuig de grootste rol, waarbij de onderdelen van de bolide de waarde vertegenwoordigen. Daarnaast is er echter ook een stukje onderhandeling dat je goed moet uitvoeren.

Check hieronder onze 5 tips om je sloopauto te verkopen tegen de hoogste prijs.

1. Verwijder zelf geen onderdelen uit het voertuig

Beschik je over een sloopauto, bijvoorbeeld omdat het voertuig total loss is, dan kun je in de verleiding komen om zelf de goede onderdelen te verwijderen voor de verkoop. Je zult echter bemerken dat losse auto-onderdelen zo makkelijk nog niet is. Het is handiger om de auto in één verkoop van de hand te doen. Je ontvangt een mooi bedrag en bent er veel minder tijd aan kwijt.

2. Onderzoek eerst wat je verkoopt

De ene sloopauto is de andere niet. Ook hier is de total loss auto een interessant voorbeeld, aangezien je bij een relatief nieuwe auto nog erg waardevolle, moderne onderdelen in het voertuig kunt hebben zitten die dus een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Weet wat je verkoopt! Zoek jouw automerk en het specifieke model op online en zoek wat de bij jou intacte onderdelen waard zijn. Op die manier kun je een schatting maken.

3. Verkoop een sloopauto aan de autosloperij

Als je enigszins in beeld hebt wat jouw sloopauto nog waard is als het gaat om de onderdelen, dan is het tijd on te verkopen. Ons advies is om deze auto te verkopen aan een autosloperij, zodat je in een enkele verkoop van alles af bent. De autosloperij zal jouw auto onderzoeken en een bod doen.

4. Onderhandelen kan altijd

Als je een voorstel van de autosloperij hebt ontvangen, dan kun je er over het algemeen vanuit gaan dat dit een openingsbod is. Juist in deze fase is het belangrijk om goed te weten wat de onderdelen in de auto ongeveer waard zijn, zodat je weet hoeveel onderhandelingsruimte er is ten opzichte van de sloperij. De hoogste prijs vragen en die ook ontvangen lukt alleen als je goed weet wat je onderhandelingsruimte is, en hier is dus enige kennis over jouw sloopauto voor nodig.

5. Onderhandelingsruimte benutten

De onderhandelingsruimte kennen en die benutten zijn twee verschillende zaken. De Autosloperij zal als jij aankaart dat je het verschil te groot vindt ongetwijfeld aangeven dat hij zelf moeilijk iets kan doen met de onderdelen en dat hij ook nog het transport moet regelen. Er is altijd wel een reden waarom hij niet hoger gaat. Niet bang zijn en echt met een tegenvoorstel komen als jij weet dat de sloopautowaarde een stuk hoger ligt dan hetgeen geboden.

Zit er geen schot in? Er zijn talloze autosloperijen in ons land, dus dan maar een deurtje verder kijken. Zoek een autosloperij in de buurt en start met een nieuwe onderhandeling!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram