De meest trendy herenkapsels van 2015 & 2016

De meest trendy herenkapsels van 2015 & 2016

herenkapsels 2015Kapsels kun je goed vergelijken met hippe mode: elk seizoen heb je weer herenkapsels die in de mode zijn. Vandaag de dag letten ook steeds meer mannen op hun kapsels.

Veel heren kiezen voor een pittig, trendy kapsel, sommigen kan het niet heel veel schelen hoe ze hun haar hebben zitten. Toch vinden veel vrouwen het wel leuk wanneer mannen wat aandacht besteden aan hun uiterlijk. Zeg nou zelf: verzorgde mannen zijn toch ook een stuk aantrekkelijker? Welke modieuze herenkapsels je in 2015 en 2016 kunt laten knippen lees je hier.

Herenkapsels van vroeger
Veel dingen van vroeger zien we steeds vaker terug komen. Denk bijvoorbeeld aan hippe items uit de jaren 70 of aan herenkapsels uit de jaren 60. Dat laatste zagen we bij de jongens op de catwalk die diverse collecties voor 2015 en 2016 liepen. We gaan weer terug de tijd in, de tijd van bands als The Beatles en The Rolling Stones. Nog niet eens zozeer qua kleding, maar wél wat betreft kapsels. De mannen van The Beatles hadden een behoorlijke trend met hun kapsel gezet in de jaren 60 en 70. Vele namen hun haartrend zonder pardon over. Ook in 2016 kunnen de heren dit blijven doen: langere en warrige manen laten staan is helemaal hot. Vraag bij de kapper om een Beatle-kapsel en de meeste kappers kunnen je hier absoluut mee helpen.

Pony’s 
Wat samenhangt met de Beatle-look is het laten knippen van een pony. Hoewel veel mannen bij een pony vrijwel direct aan een kapsel voor vrouwen zullen denken, bestaan er zat herenkapsels mét pony die enorm trendy en mannelijk zijn en helemaal voldoen aan de trends van 2015/2016. In de Beatle-kapsels zie je het al een beetje terug komen: de subtiele mannenpony. Op de catwalk zaggen we diverse soorten pony’s terug komen: de strakke pony, maar ook het opgeschoren kapsel met een wat meer ‘losse’ pony. Het is misschien nog even wennen, maar een pony is anno 2015 heus niet alleen nog maar voor vrouwen!

Casual haircut 
We kunnen ons voorstellen dat niet iedere man massaal aan de strakke herenpony gaat. Toch zien we nog andere trends op het gebied van herenkapsels, waarbij een pony ook niet helemaal weg te denken is. Weliswaar in een totaal ander model, maar de kapsels die we eerder in 2014 zagen, waarbij de zijkanten kort geschoren zijn en de lok bovenop lang is, komt ook in 2015 en 2016 gewoon weer terug. Het is een soort variant op de pony, aangezien je alsnog een pluk haar voor je hoofd hebt hanger. Het is alleen een net iets toegankelijker model dan de modieuze mannenpony. Voor dit model moet je je haar in eerste instantie wat langer laten groeien. Als het net over je oren valt is het tijd om de kapper er een goed model in te laten knippen. Meestal scheren ze een deel van de zijkanten weg om een optimale look te krijgen. Vaak zien we dit mannen kapsel in combinatie met een goed getrimd baardje.

Wat moet je doen met minder haar? 
Bovenstaande trends zijn echter niet weggelegd voor de mannen met wat minder haargroei op hun hoofd. Hoe moet het dat met deze groep? Er is een aardige groep heren dat niet gezegend is met een flinke bos krullen of dik haar. Zij kunnen zich dus geen trendy Beatle-kapsel aanmeten het aankomende seizoen. Toch zijn er nog genoeg andere opties. Het belangrijkste voor deze groep heren is om er hoe dan ook verzorgd bij te lopen. Heb je heel weinig haargroei met inhammen? Millimeter je haar dan voor een verzorgde look. Leg de nadruk ook op andere dingen: geef bijvoorbeeld net wat meer aandacht aan je outfit. Een mooie warme herenjas, een stoere muts, een toffe jeans of een paar sportieve sneakers. Volg de huidige trends om er alsnog hip bij te lopen. Een voordeel tijdens de koudere maanden is dat er genoeg leuke mutsen, petten en hoeden te verkrijgen zijn om je trendy look compleet te maken.

Conclusie 
Al met al kunnen we dus wel stellen dat er genoeg modieuze herenkapsels in 2015 en 2016 te zien zijn. Toch lijken ze allemaal wel een beetje op elkaar: het Beatle-kapsel, de pony, de lange lok en de opgeschoren zijkanten… Ze hebben allemaal een beetje die warrige out of bedlook, zonder dat het te slordig staat. Omdat ze allemaal zo op elkaar lijken, zit je al gauw goed met één van deze hairdo’s. Deze mannen kapsels sluiten daarnaast ook nog eens goed aan bij de huidige herenmode: stoer, vintage, casual en vol met creatieve prints. Fris en hip het nieuwe jaar in!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram