Verbeter jouw mobiele fotografiekunsten met de nieuwe Leica LUX-app

Leica LUX App

Verbeter jouw mobiele fotografiekunsten met de nieuwe Leica LUX-app

Verbeter jouw mobiele fotografiekunsten met de nieuwe Leica LUX-app, speciaal ontworpen voor iPhone-gebruikers.

Leica LUX App

Leica heeft zijn mobiele fotografieportfolio uitgebreid door de Noorse startup Fjorden Electra AS over te nemen. Deze strategische stap wordt gemarkeerd met de release van “Leica LUX”, een iPhone-app ontworpen voor professionele mobiele fotografie. Je downloadt ‘m nu in de App Store.

De overname versterkt het Mobile Business-segment van Leica en vormt een aanvulling op de partnerschappen met Xiaomi en de ontwikkeling van zijn eigen Leitz Phone. Met “Leica LUX” kunnen iPhone-gebruikers de iconische fotografische esthetiek van Leica ervaren, waardoor het een belangrijke toevoeging is aan Leica’s digitale ecosysteem.

CEO Matthias Harsch benadrukte de synergie van de samenwerking, waarbij de expertise van Fjorden op het gebied van iOS-camera-apps en accessoires werd gecombineerd met de bekwaamheid van Leica op het gebied van beeldverwerking en kwaliteit. “Leica LUX” is op maat gemaakt voor een jonger publiek en biedt een toegangspoort tot Leica’s wereldberoemde fotografie.

Als professionele camera-app is Leica LUX geschikt voor een breed scala aan fotografiestijlen, waaronder reis-, straat- en portretfotografie, waardoor de iconische Leica-look naar de iPhone wordt gebracht. Een van de opvallende kenmerken van Leica LUX is de mogelijkheid om klassieke Leica-lenzen, zoals de Summilux-M 28 f/1.4 ASPH en Noctilux-M 50 f/1.2 ASPH, te simuleren, met behulp van Leica’s eigen beeldverwerkingstechnologie. Met deze functie kunnen gebruikers beelden vastleggen met de kenmerkende esthetiek en prachtige bokeh die kenmerkend zijn voor Leica-lenzen.

Leica LUX bouwt voort op de veelgeprezen kleurwetenschap van Leica en biedt kleurcorrectie en filmvoorinstellingen zoals Leica Classic, Leica Contemporary en Leica Black & White. Deze voorinstellingen verrijken uw foto’s met diepte en karakter, waardoor uw iPhone een veelzijdig hulpmiddel voor artistieke expressie wordt.

Voor degenen die op zoek zijn naar creatieve vrijheid biedt Leica LUX uitgebreide handmatige bedieningselementen, waaronder belichtingscompensatie, sluitertijd, ISO, witbalans, handmatige scherpstelling en verschillende scherpstelmodi. De app ondersteunt ook de formaten RAW en ProRAW, waardoor fotografen elk aspect van hun foto’s kunnen afstemmen op hun visie. Of u nu een doorgewinterde professional bent of net begint, Leica LUX biedt de tools om verbluffende afbeeldingen van hoge kwaliteit te maken.

Het merk deelde ook dat het maandelijkse updates van de app nieuwe lenssimulaties zal introduceren, voor een voortdurend evoluerende ervaring.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram