Marine Hora Mundi onthult schitterend horloge voor Only Watch

Marine Hora Mundi x Only Watch-horloge

Marine Hora Mundi onthult schitterend horloge voor Only Watch

Het Marine Hora Mundi x Only Watch-horloge is een schitterend horloge voor het goede doel. Het wordt geveild in november

Marine Hora Mundi x Only Watch-horloge

De Manufacture Breguet neemt opnieuw deel aan de ‘Only Watch’ veiling. Dit liefdadigheidsevenement van de Only Foundation vindt om de twee jaar plaats. Deze uitzonderlijke veiling met unieke modellen van verschillende horlogemerken vindt plaats in november, in Palexpo, Genève.

Bij deze gelegenheid presenteert het merk met genoegen een unieke versie van zijn model Marine Hora Mundi die in maart 2022 gelanceerd werd en perfect techniek en esthetiek combineert. Dit mechanisme, door Breguet gepatenteerd, is namelijk het enige dispositief waarmee de tijdzone met één klik kan worden gewijzigd. Een technische prestatie die mogelijk wordt gemaakt door de manipulatie van een drukknop en de kroon. Daarna is het mogelijk om van de ene kant van de planeet naar de andere te gaan door simpelweg op de drukknop te drukken. Daarbij loopt het horloge precies en onverstoord verder.

De kast met een diameter van 43,9 mm in roze goud herbergt het 77F1 kaliber, waarvan de balans oscilleert met een frequentie van 4 Hz. Bovendien biedt de wijzerplaat een fascinerende interpretatie van de aardse planisfeer door een spel van materialen en de superpositie van verschillende schijven. Op de basis in goud spoelen met de hand geguillocheerde golven aan op de kusten van de continenten.

De blauwe ‘sunray’ achtergrond van de wijzerplaat werd gegraveerd met golfmotieven. Een extra saffierplaat toont de lichtgevende gouden indexen en de gegraveerde en gelakte marineblauwe continenten. Voor deze speciale uitgave, en om eraan te herinneren dat de planeet nooit slaapt, staan er meerdere heldere roségouden stippen op de aarde. De opeenvolgende behandelingen, die meerdere weken werk vergen, geven een schitterend resultaat in verschillende dimensies.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram