LEKKER: Het frituren van een aantal bijzondere hapjes

Tips frituren culinaire lekkere hapjes voor een feestje

LEKKER: Het frituren van een aantal bijzondere hapjes

Tips voor lekkere hapjes voor een feestje nodig? Frituren kan wel degelijk een lekkere, culinaire oplossing bieden.

Tips frituren culinaire lekkere hapjes voor een feestje

Weinig dingen in het leven zijn leuker om te doen dan frituren, althans, voor sommigen. Of het nu is voor op een verjaardag, een grote bruiloft of lekker tijdens een avondje voetbal kijken met de boys in de mancave, het is meer en meer dan een simpele snack aan het worden.

Het sissende geluid van de ondergaande hapjes en de heerlijke krokante bite tijdens de eerste hap. De frikandellen en kipnuggets die als eerste opgaan, en de nasihapjes die als vanouds blijven liggen. Waarschijnlijk een veel voorkomende situatie. Toch zijn er meerdere mogelijkheden dan de standaard hapjes. We geven een aantal van de beste frituurtips en vertellen we je over een aantal bijzondere hapjes.

De beste manieren om te frituren

Of je nu een frituurpan met dubbele bak of een mini ‘pannetje’ hebt, er zijn een aantal zaken waar je altijd even goed op moet letten. Zo kun je ervoor kiezen om met plantaardige olie te frituren in plaats van vette olie. Olie kan namelijk minder goed tegen warmte. Hierdoor breekt het sneller af en dat heeft natuurlijk invloed op de kwaliteit van jouw frituursessie.

Er zijn ook mensen die kiezen voor dierlijk vet. Dit geeft een betere smaak af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ossenwit. Een klein bijkomend voordeel is dat frituurvet goedkoper is dan olie. Het wordt wel aangeraden de olie na een beurt of zes te vervangen. Al is het natuurlijk van belang hoelang, hoe vaak en wat voor hapjes jij frituurt. Alleen patat heeft niet heel veel invloed op de kwaliteit. Kroketten en borrelhapjes daarentegen wel. Daarnaast is het vet ook gemakkelijker te vervangen, als je de frituurpan maar een keer in de maand gebruikt in plaats van elke week.

Het is belangrijk dat je altijd kiest voor de juiste temperatuur. Dit staat altijd netjes aangegeven op de verpakking. Houd je hier dan ook aan. Zo ingewikkeld is het niet. Doe je dit namelijk niet, dan heeft dit invloed op zowel de hapjes als de kwaliteit van het vet. Een ding wat je zeker niet moet doen is een te hoge temperatuur instellen. Je hebt vast wel eens een ontplofte bitterbal gezien. Dit is iets wat je eigenlijk te allen tijde moet voorkomen.

Bijzondere hapjes voor in de frituurpan

Bitterballen, mini-frikandellen, kipnuggets en nasiballetjes. Dit zijn de meest voorkomende snacks die jij tegenkomt in de gemiddelde partymix. We weten natuurlijk ook allemaal welke van deze vier het vaakst blijft liggen. Hoe leuk zou het zijn om een keer iets anders te proberen? Er zijn namelijk hapjes genoeg die je ook gewoon in de frituurpan kunt mikken. Hieronder volgt een lijst met hapjes die je met behulp van de frituurpan perfect kunt bereiden:

Gefrituurde inktvis

Inktvis of octopus is een heerlijk gerecht. Maar wist je dat je dit ook kunt frituren? Heerlijk met een lekker Oost-Aziatisch sausje en wat decoratie. Een fijne snack dat net weer iets chiquer oogt dan de gemiddelde frikandel.

Gefrituurde oesters

Net als de inktvis kun je ook een oester fantastisch frituren. Spies ze aan een stokje en voorzie het van een goede dressing. Denk hierbij aan een heerlijk knoflooksausje of zilte bloemkool crème. Begin je al te watertanden?

Gefrituurde kippenvleugels

Kippenpootjes en kippenvleugels zijn heerlijke snacks voor tussendoor. Je kunt ze natuurlijk bij de poelier halen, al betaal je dan vaak veel meer dan wanneer je voor de gefrituurde versie kiest. Geweldig met een lekker vleugje luxe saus. Vergeet ook zeker geen teentje knoflook toe te voegen.

Gefrituurd ijs

Pardon? Gefrituurd ijs? Kun je dat frituren? Het antwoord is ‘ja’! Het is zaak ijs in te pakken met een bepaald vachtje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koekkruim. Als je dit proces doorlopen hebt, plaats je het ijs met vacht en al in de vriezer, waarna je ze in de oven stopt. De buitenkant wordt heerlijk krokant en verwarmd, terwijl het ijs nog gewoon koud is. Het lijkt een vreemde combi, maar lekker dat het is!

Op naar een geweldige frituursessie

Je hebt gelezen over de beste manieren van frituren. Waar je ook mee frituurt, het is van belang dat de olie of het vet goed is. Dit heeft veel invloed op de smaak van de hapjes. Vervang het daarom ruim op tijd. Een frituurpan heeft ook gevoel. Verder hebben we je voorzien van een aantal lekkere hapjes, waarvan jij misschien niet eens wist dat het mogelijk was. Voldoende inspiratie om te starten? Ga dan dit weekend lekker jouw vrienden verrassen. Of jezelf natuurlijk!

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram