HANDIG: Mancave in je tuin? Check deze tips

Mancave in je tuin tips

HANDIG: Mancave in je tuin? Check deze tips

Wil je een mancave in je tuin? Check deze tips en bouw de perfecte chillspot voor jou en jouw vrienden in de achtertuin.

Mancave in je tuin tips

Of je nu je eigen woning met tuin hebt of samenwoont en met de tuin mag doen wat je wilt, een mancave in je tuin is altijd een goed idee. En al is het een klein deel van de tuin dat je daarvoor mag gebruiken; het is prettig om je eigen plekje te hebben waar jij je alleen of met vrienden terug kunt trekken. Toch? Een mancave in de buitenlucht is misschien nog wel leuker dan binnen, omdat je buiten ook nog eens lekker kunt barbecueën, zonnebaden en sporten. Ben je met ons eens. Toch?

Nu resteert de vraag: hoe maak je een mooie, goede en veilige mancave in je tuin? Check hier een aantal handige tips die men nog weleens wil vergeten!

Zorg voor een overdekt stuk bij de mancave in je tuin

Waar je in ieder geval op moet letten bij het maken van een mancave in je tuin, is dat je een overdekt stuk tuin hebt. Het weer in Nederland is immers zo gevarieerd dat het maar zo kan zijn dat het op een mooie zomerdag gaat regenen, terwijl je net een avond met vrienden buiten had gepland. In zo’n geval is een overkapping ideaal; zo kun je nog wel buiten zitten terwijl het regent, maar zit je wel droog. Wanneer je slechts een klein deel van de tuin kunt of mag gebruiken is het wellicht ook een idee om een schuur om te turnen, of een chalet of tuinhuisje te (laten) maken en om te bouwen tot mancave.

Zo heeft niemand last van jou en eventueel je vrienden, en kunnen jullie lekker je gang gaan. Let er hierbij wel op dat zo’n huisje veilig is om optimaal te kunnen relaxen. Een krat bier naar binnen sjouwen of zelfs een koelkast voor de drank? Of een paar fitnessapparaten in je mancave zetten? Denk dan aan een drempelhulp kopen om je mancave in de tuin stijlvol én veilig te maken. Met zo’n drempelhulp kun je zowel meubels als andere apparatuur eenvoudig en veilig naar binnen brengen.

Maak een barretje met koelkast met drankjes

Of je nu binnen of buiten onder een overkapping een mancave maakt, wat in ieder geval niet mag ontbreken is een barretje. Eerlijk is eerlijk: wat is een mancave zonder bar nou eigenlijk? Er zijn kant-en-klare barretjes te koop, maar je kunt ook redelijk eenvoudig zelf aan de slag gaan met het maken van een bar. Wanneer je dus een beetje handig bent, is dat zeker aan te raden. Zo maak je écht volledig je eigen bar en bepaal je zelf wat er wel of niet in komt te staan. Zorg in ieder geval voor voldoende zitplekken zodat je er met een groepje kunt zitten.

Vergeet niet om een koelkast in de bar te zetten. Daar kun je koude drankjes en snacks in bewaren voor op het moment dat je vrienden bij je zijn. Dat scheelt jullie weer een tripje naar binnen en het is natuurlijk gewoon heerlijk gemakkelijk. Wil je van je bar helemaal een fantastische plek maken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een eigen biertap. Regel dan ook direct een spoelbak en een heleboel bierglazen. Dat gaan onvergetelijke avonden worden in je eigen mancave!

Voldoende entertainment in je mancave

Ook niet onbelangrijk; denk aan voldoende entertainment in je mancave. Natuurlijk is een avond praten over van alles en nog wat hartstikke gezellig, maar soms wil je ook gewoon ergens naar kijken of luisteren. Creëer daarom een goede basis voor de nodige entertainment in je mancave. Hierbij kun je denken aan een grote televisie en dito boxen, maar ook aan een compleet smart home systeem. Inmiddels heeft de helft van de Nederlanders smart home producten in huis en dat is zeker niet voor niets het geval. Je kunt namelijk ontzettend veel met smart home, zolang je een stabiele internetverbinding hebt. Het is bijvoorbeeld een goede basis voor een slimme televisie waarop je films, series en sportwedstrijden vanuit je mancave kunt kijken.

Daarnaast is het ideaal voor andere toepassingen, zoals slimme verlichting en draadloze speakers. Slimme verlichting wordt met het jaar interessanter. Zo kun je nu verschillende slimme lampen synchroniseren met het geluid dat uit je boxen komt. Dat maakt een avondje film of voetbal toch net iets leuker!

Denk tot slot ook aan het toevoegen van een Playstation, Nintendo of andere spelcomputer. Samen gamen onder het genot van een fris drankje uit je eigen bar heeft uiteraard wel wat. Kortom: er zijn allerlei mogelijkheden voor een gezellige en vooral goede mancave in je eigen tuin. Met een drempelhulp kopen kun je alle meubels en apparatuur veilig naar binnen brengen. En mocht het een avondje net iets te gezellig zijn met alcohol dan struikelt er ook niemand over de drempels. Ideaal!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram