TIPS: Denk hieraan als je een nieuwe bank gaat aanschaffen

Tips nieuwe bank kopen

TIPS: Denk hieraan als je een nieuwe bank gaat aanschaffen

Staat een nieuwe bank kopen op de planning en heb je tips nodig? Denk dan hieraan als je een nieuwe bank gaat aanschaffen.

Tips nieuwe bank kopen

Ben je van plan om een nieuwe bank aan te schaffen? Je hoeft je hier maar even in te verdiepen om erachter te komen dat je enorm veel opties hebt. Daarom heb je misschien snel de neiging om direct je oog te volgen bij het maken van je keuze, maar er zijn ook nog een aantal rationele zaken waar je rekening mee dien te houden. Lees daarom maar even mee voordat je overgaat tot een bank kopen.

Waar je dan nog meer aan moet denken? Van de afmeting van de bank tot de kleurstelling van deze zitvoorziening, het kopen van een nieuwe bank kan nog een best lastige opgave vormen! Wij helpen je echter op weg met een aantal handigheden.

Model en afmetingen van de bank

De eerste keuze die je moet maken als je een nieuwe bank gaat aanschaffen, heeft betrekking op het model en de afmetingen van de zitvoorziening, waarbij je vooral niet de zithoogte en de zitdiepte mag vergeten. De keuze voor een twee-, drie-, vier- of zelfs vijfzitsbank spreekt voor zich, maar hierbij moet je wel rekening houden met de afmeting van je huiskamer. Past alles wel soepeltjes?

Een tweezitter zal niet snel te groot zijn, maar voor een vier- en vijfzitter heb je toch wel een flinke woonkamer nodig. Misschien is de meest efficiënte manier van gebruik maken van je ruimte wel een gezellige zithoek creëren door te kiezen voor een hoekbank. Bijkomend voordeel van hoekbanken is dat je altijd de gewenste zithouding kunt aannemen. Je kunt hierop een actieve zithouding aannemen en rechtop zitten maar je hebt ook alle mogelijkheden om lekker languit op de bank te liggen. Een wat meer uitgebreide hoekbank is zelfs voorzien van verstelbare rugleuningen en voetsteunen.

Tips nieuwe bank kopen

Materiaal van de banken

De keuze voor het materiaal van de bank is voor een deel afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren én je gezinssamenstelling. Stoffen banken zijn wellicht niet de meest praktische keuze als je kleine kinderen of huisdieren hebt rekening houdt met de kans op het ontstaan van vlekken. Leren banken zijn daarentegen eenvoudiger schoon te maken dan een stoffen bankstel. Daarnaast staat een leren bank ook iets luxer en gaat hij vaak langer mee. Daarnaast is dit de betere keuze als je last hebt van allergieën. Een nieuwe bank kopen kent naast de afmetingen dus nog meer praktische vraagstukken.

Als de voorkeur uitgaat naar een mooie loungebank, dan is de kans groot dat je voorkeur wel uitgaat naar een stoffen bank. Bij lounge banken denk je wellicht aan banken voor in de tuin, maar dit soort banken kunnen ook specifiek zijn vormgegeven voor woonkamers. Met een loungebank voor binnen maak je van jouw woonkamer de ultieme relaxplek. Daar horen natuurlijk heerlijke zachte kussens bij! En als je dan kiest voor een lichte stof, dan is het verstandig om de stof te laten impregneren. Zo blijft de stof vlekvrij en kun je langer genieten van een mooie lichte bank.

Kleurstelling van bankstellen

De keuze voor de kleurstelling van bankstellen zal voor een groot gedeelte afhankelijk zijn van je interieurkeuze. Als je een druk ingericht huis hebt, is de keuze voor een effen rustig ogende bank vaak een uitstekende optie. Heb je een rustig ingericht huis, dan heb je meer mogelijkheden om te kiezen voor een wat heftiger design met patronen of zelfs prints.Uiteraard wil het oog ook wat als een nieuwe bank kopen plaatsvindt.

Wanneer je een bank kiest in een neutrale kleur, dan kun je de zithoek nog altijd wat opfleuren met accessoires, zoals gekleurde kussen. Op die manier kun je dan toch nog wat kleur toevoegen aan je zithoek, maar heb je gelegenheid om gemakkelijk qua uitstraling verandering aan te brengen. Accessoires zijn immers makkelijker te vervangen dan de hele bank. Met betrekking tot de kleurstelling van je bank speelt je persoonlijke smaak uiteraard ook een grote rol. Daarin kunnen we je vanzelfsprekend niet adviseren, behalve dat weg zeggen: maak het allemaal niet te bont.

Succes met een nieuwe bank kopen!

Tips nieuwe bank kopen

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram