Komende donderdag 17 maart vier je weer St. Patrick’s Day bij de Ierse pubs

St. Patrick’s Day Ierse pubs

Komende donderdag 17 maart vier je weer St. Patrick’s Day bij de Ierse pubs

Komende donderdag 17 maart vier je weer St. Patrick’s Day in alle Ierse pubs in Nederland. Kom jij dit groene feestje met vooral veel bier vieren?

St. Patrick’s Day Ierse pubs

St. Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland, waarbij op 17 maart ieder jaar het leven van Sint-Patricius, patroonheilige van Ierland wordt herdacht. Ook in Nederland wordt dit feest op steeds meer plekken gevierd en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een groot feest en een uiting van de Ierse identiteit. Naar welke Ierse pubs kom jij aankomende donderdag voor een pint?

Miljoenen mensen over de hele wereld, volledig in het groen uitgedost, feesten en lopen mee in de kleurrijke optochten. Het feest is qua uitbundigheid te vergelijken met Koningsdag bij ons; wat hier oranje is, is in Ierland groen.

Nederland is inmiddels geen groentje meer te noemen wat betreft St. Patrick’s Day. Verschillende – vooral Irish – pubs door het hele land vieren deze feestdag mee en elk jaar is bijvoorbeeld de Grote Markt in Den Haag het epicentrum van de viering. De omliggende cafés kleuren dat weekend groen en het plein vult zich met uitbundige in het groen geklede feestgangers met een Guinness biertje in de hand.

St. Patrick’s Day Ierse pubs optocht

Mocht je nog een toffe spot zoeken om aankomende donderdag 17 maart een feestje te vieren, boek dan een hotel in Den Haag en kom in het groen naar de Grote Markt in Den Haag. Is onze hoofdstad iets dichterbij? Ook in Amsterdam vind je diverse Irish Pubs die allen een groen feestje vieren.

Cheers!

St. Patrick’s Day Ierse pubs

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram