Apple’s nieuwe iPad Pro en iMac komen beide met indrukwekkende M1 chip

Nieuwe iPad Pro met M1 Chip & iMac met M1 Chip

Apple’s nieuwe iPad Pro en iMac komen beide met indrukwekkende M1 chip

De nieuwe iPad Pro met M1 Chip en iMac met M1 chip zijn onthuld door Apple. Pre-orders zijn eind april mogelijk, met levering vanaf half mei.

Nieuwe iPad Pro met M1 Chip & iMac met M1 Chip

Apple heeft gisteren, tijdens het Spring Loaded-evenement, de ontwerpen onthuld voor zijn geheel nieuwe iPad Pro, die een nieuwe look heeft en een M1 chip die de prestaties aanzienlijk verbetert, en de nieuwe iMac-serie, die bestaat uit een reeks opvallend gekleurde en slanke desktopcomputers met eveneens de nieuwe M1 chip

iPad Pro met M1 chip

De M1 chip maakt de iPad Pro het snelste apparaat in zijn soort. Het 8-core CPU-ontwerp is voorzien van ‘s werelds snelste CPU-cores, en de 8-core GPU levert tot 40 procent snellere GPU-prestaties. Het apparaat beschikt ook over een volgende generatie 16-core Apple Neural Engine, een geavanceerde beeldsignaalprocessor, een uniforme geheugenarchitectuur met hoge bandbreedte met maximaal 16 GB geheugen, twee keer snellere opslag en een capaciteit tot 2 TB.

De tablet is ook uitgerust om verbinding te maken met 5G-internetsnelheden, waardoor videostreaming van hogere kwaliteit mogelijk is, en de gadget biedt tevens ondersteuning voor Thunderbolt. Daarnaast beschikt de nieuwe iPad Pro ook over een geheel nieuwe Ultra Wide camera aan de voorkant die Center Stage mogelijk maakt, de nieuwe functie van Apple die gebruikers automatisch centraal houdt tijdens videogesprekken.

Het 11-inch model begint bij $ 799, terwijl de grotere 12,9-inch beginnen bij $ 1.099. De Nederlandse prijzen zullen omgerekend een fractie hoger liggen. De 12,9-inch iPad Pro is tot slot voorzien van een nieuw Liquid Retina XDR-display en levert verbluffende beelden.

Beide modellen kunnen vanaf 30 april worden besteld via apple.com en worden geleverd vanaf de tweede helft van mei.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Nieuwe iPad Pro met M1 Chip

Nieuwe iPad Pro met M1 Chip

Nieuwe iPad Pro met M1 Chip

iMac met M1 chip

Tijdens het Spring Loaded-evenement heeft Apple naast nieuwe iPad Pro’s ook gloednieuwe iMac-desktopcomputers aangekondigd, eveneens voorzien van de baanbrekende M1-chip die het vorig jaar onthulde. De nieuwe iMac is ultra-gestroomlijnd, verkrijgbaar in een hele reeks kleuren en is tot nu toe de krachtigste desktopcomputer van Apple.

Met een dikte van slechts 11,5 mm is de M1 iMac zo compact als maar kan, ondanks het immense 24-inch, 4,5k-retina-display. Het wordt ondersteund door een 1080p FaceTime HD-camera, geluidssysteem met zes luidsprekers, Touch ID-toetsenbord, bijpassende Magic Mouse-kleuren en macOS Big Sur, waardoor het essentieel is voor iedereen die high-definition video of afbeeldingen bewerkt. Zeven gewaagde kleuren – groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver – zorgen ervoor dat de nieuwe iMac opvalt in de werkruimte. Voorzien van Thunderbolt-poorten kunnen gebruikers eenvoudig essentiële accessoires aansluiten.

“M1 is een gigantische sprong voorwaarts voor de Mac, en vandaag zijn we verheugd om de geheel nieuwe iMac te introduceren, de eerste Mac die is ontworpen rond de baanbrekende M1-chip”, aldus Greg Joswiak, senior vice president wereldwijde marketing van Apple. “Met zijn opvallende ontwerp in zeven verbluffende kleuren, zijn meeslepende 4,5K Retina-display, de beste camera, microfoons en luidsprekers ooit in een Mac, en Touch ID, gecombineerd met de verbluffende prestaties van M1 en de kracht van macOS Big Sur, tilt de nieuwe iMac alles wat mensen leuk vinden aan iMac naar een geheel nieuw niveau.”

Bestellingen voor de nieuwe iMac zijn mogelijk vanaf 30 april en de desktopcomputer wordt in de tweede helft van mei gelanceerd. Het 7-core GPU-model is beschikbaar voor $ 1.299 en de 8-core GPU-tegenhanger is $ 1.499. De prijzen voor de Nederlandse markt liggen over het algemeen iets hoger.

Nieuwe iMac met M1 Chip

Nieuwe iMac met M1 Chip

Nieuwe iMac met M1 Chip

Nieuwe iMac met M1 Chip

Post a Comment

#Volg ons op Instagram