Welk natuurlijk glijmiddel uit de keuken is een veilig alternatief? (18+)

natuurlijk glijmiddel veilig alternatief

Welk natuurlijk glijmiddel uit de keuken is een veilig alternatief? (18+)

Is een natuurlijk glijmiddel wel veilig? En wat kun je gebruiken als alternatief voor glijmiddel als je geen flesje meer in huis hebt, maar alleen condooms?

natuurlijk glijmiddel veilig alternatief

Er zijn van die dagen dat een beetje ondersteuning in het seksleven welkom is. Onder deze slaapkamer-tools die een handje helpen, is glijmiddel een bekende optie. Een glijmiddel is niet alleen plezierig voor de vrouw, maar zeker ook voor de man. Maar wat nu als het flesje leeg is? Is er dan een natuurlijk alternatief in huis, en is dit ook veilig?

Laten we voorop stellen dat de vrouw in principe van nature het beste middeltje produceert. Het kan echter zijn dat een beetje extra glijmiddel voor beide partners wenselijk is. En dat is helemaal niet erg. Gelukkig zijn er talloze opties aan glijmiddel die je online of in de winkel kunt kopen. Met bekende merken als Durex, Pasante, Pjur, BodyGliss en Swede, is het aanschaffen van een flesje glijmiddel werkelijk net zo normaal als het halen van het condoom.

Wat kunnen we echter doen als een beetje extra lube nodig is, maar de flacon leeg is? Zijn er alternatieven die de meeste mensen zonder er erg in te hebben in huis hebben? Kunnen we bijvoorbeeld een van de bekende kookoliën uit de lade trekken, of is een dergelijk natuurlijk glijmiddel ongezond?

Welk natuurlijk glijmiddel is een gezond alternatief?

Om een glijmiddel als veilig te bestempelen dienen we te kijken naar of het allereerst veilig is voor de huid. Daarnaast moet het geschikt zijn om in combinatie met een condoom te gebruiken.

De meeste glijmiddelen zijn gemaakt op basis van water, waarmee ze iets goedkoper zijn dan de middelen op siliconenbasis. Goedkoop kan echter duurkoop zijn, want een glijmiddel op basis van water zal sneller uitdrogen. Met een glijmiddel op basis van siliconen zal het allemaal zachter aanvoelen en je hebt er uiteindelijk minder van nodig om het effect te behouden. Maar goed, we zijn hier natuurlijk voor de situatie dat het glijmiddel op is. Is het feest dan over?

We kunnen je verklappen, er zijn natuurlijke glijmiddelen die jij waarschijnlijk al in huis hebt staan. Vermoedelijk niet in je nachtkastje, maar wel in de keuken. Oh, de kans is trouwens heel klein dat je een alternatief voor glijmiddel vindt in de badkamer. Blijf weg bij zeep, vaseline, babyolie en handcrème. Natuurlijk, een massage met deze producten kan prima, maar zodra je naar standje intiem gaat, en er sprake is van penetratie, zul je toch echt voor iets anders moeten kiezen. Bovengenoemde middelen kunnen namelijk voor irritatie in de vagina zorgen en zelfs ook leiden tot een infectie. Dat willen we natuurlijk niet.

Welke veelvoorkomende producten zijn dan wel geschikt als natuurlijk alternatief?

natuurlijk glijmiddel veilig alternatief

Olijfolie als glijmiddel gebruiken

Yes, mannen! Olijfolie staat absoluut op het lijstje van natuurlijke glijmiddelen. En dat is goed nieuws, want we hebben vermoedelijk vrijwel allemaal olijfolie in huis, in de keuken. Het is het perfecte alternatief voor glijmiddel.

Olijfolie is puur natuur, geperst uit olijven, en is goed dik en olieachtig. Het ruikt niet onprettig, is ook top om mee te masseren en droogt niet snel uit. Let er echter wel op dat het niet altijd even goed samengaat met condooms op basis van latex. Ons advies is dan ook om, als je een condoom gebruikt, olijfolie alleen met de latexvrije variant te gebruiken.

Tot slot: Olijfolie kan een vlekje of twee achterlaten, dus pas op je beddengoed.

Zonnebloemolie als glijmiddel gebruiken

Wat velen onder ons eveneens in huis hebben, is zonnebloemolie. Net als olijfolie is deze olie lekker dik, droogt hij niet zo snel als glijmiddel op waterbasis en is hij tot slot ook gewoon veilig.

Zonnebloemolie als natuurlijk glijmiddel gebruiken is dus prima, maar ook hier geldt dat de olieachtige substantie condooms van latex kunnen beschadigen. Gebruik het dus alleen als alternatief bij condoomvrij vrijen of met behulp van latexvrije condooms.

Tot slot: Zonnebloemolie kan met zijn gelige kleur zorgen voor vlekken. Donker beddengoed, of iets dat weg mag, is dus raadzaam.

Kokosolie als glijmiddel gebruiken

Met kokosolie koken is al enige tijd een ware trend in de keuken. Zijn wij fan van, want veel dames – en misschien wel die van jou – hebben dit goedje tegenwoordig dus in huis.

Het mooie van kokosolie is niet alleen dat het lekker kan ruiken, maar ook dat het dikker is dan zowel glijmiddel op basis van waterbasis én siliconenbasis. Het voelt comfortabel en warm aan, en is daarmee een fraai alternatief natuurlijk glijmiddel.

Let echter even op, want in tegenstelling tot de oliën hierboven is kokosolie niet voor iedereen helemaal irritatievrij. Check het van te voren dus even voordat je de hele pot leeghaalt om uit te smeren. Daarnaast is ook de kokosolie niet geschikt voor gebruik in combinatie met latex condooms. Alleen condoomvrij of met latexvrije condooms gebruiken.

Zoals je ziet, de kans is groot dat jij altijd al een natuurlijk glijmiddel in huis hebt gehad. Heb je dus even geen flesje bij de hand, loop dan even de keuken in, kies voor een van de ongevaarlijke alternatieven en do your thing!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram