Met deze 8 Tips maak je van je eigen badkamer een Spa

thuis-spa-badkamer

Met deze 8 Tips maak je van je eigen badkamer een Spa

8 tips om van je badkamer je eigen spa te maken. Kom tot ontspanning in eigen huis, met een badkamer die veel meer is dan een plek om je te reinigen.

thuis-spa-badkamer

Vrouwen wisten dit al langer, maar een badkamer biedt meer mogelijkheden dan je aanvankelijk denkt. Het hoeft echt niet alleen een ruimte te zijn waar je de tanden poetst en de boel wast. Mannen, zorg ervoor dat je de ruige wereld de baas bent, door af en toe te ontspannen in je eigen thuisspa.

De badkamer mogen mannen anno nu echt wel onder handen nemen hoor. Het is namelijk ook de ideale plek voor wellness en ontspanning. Jezelf lekker opladen na een lange werkweek en fris de deur uit richting een spectaculair weekend. Dat vraagt echter wel om de juiste inrichting en spullen.

Met onze tips hieronder maak je van jouw badkamer je eigen persoonlijke spa. En ja, uiteraard zijn dames ook welkom.

1. Natuurlijke kleuren & wit

Het gebruik van de kleur wit zien we vaak terug in de badkamer. Dit is op zich helemaal prima en werkt extra rustgevend. Het verhoogt wellicht zelfs die spa-beleving, met het gebruik van witte handdoeken en een witte badjas.

Persoonlijk zijn wij echter meer fan van natuurlijke kleuren en elementen. Denk een beetje aan een junglesfeer met een mooie plant en hout. Je komt immers nergens zo tot rust als in de natuur.

2. Richt je spa in met natuurlijke materialen

Een ruimte moet natuurlijk fijn aanvoelen. Je hebt vast weleens van Feng Shui gehoord. Volgens deze leer is het element water oververtegenwoordigd in de badkamer. Daarom is het belangrijk om daar tegenwicht aan te bieden. We bespraken het eigenlijk al hierboven, maar kies ervoor om warme tinten en accenten van natuurlijke materialen toe te voegen aan je badkamer. Denk aan hout, bamboe of riet.

3. Whirlpool of bubbelbad

Als je de ruimte en het vermogen hebt om écht een investering te doen om de boel af te maken, dan is het super om je bad te laten vervangen door een whirlpool of bubbelbad. Een warm bad is al zeer relaxing, maar een bad met bubbels werkt extra.

Er bestaan overigens doe-het-zelf-sets om van je huidige bad een whirlpool te maken. Ben je handig, dan is dit zeker het overwegen waard. Ben je handig, maar beschik je niet over het vermogen of over de ruimte voor een whirlpool, dan kun je ook de douche onder handen nemen. Een mooie douchecabine kan al wonderen doen. Er zijn talloze fraaie douchewanden en douchedeuren waarmee je uitstraling van een spa thuis nabootst.

4. TV in de spiegel

Jazeker, kijk je favoriete voetbalclub terwijl je in de thuisspa hangt. Tegenwoordig zijn er TV’s die onzichtbaar zijn weggewerkt in de spiegel. Need we say more?

5. Licht bepaalt sfeer

Hard licht of tl-licht is niet bevorderlijk voor een ontspannende ervaring in je badkamer of spa. Het is belangrijk om zacht licht te realiseren. Kaarsjes verhogen de sfeer natuurlijk, maar als je dat too much vindt, kies dan voor gedimd licht. Fan vak kaarsen? Vergeet de geurkaarsjes niet.

6. Finetunen met muziek

Wat is jouw favoriete muziek ter ontspanning? Is dat klassiek, Ibiza lounge of Japanese garden? Tegenwoordig heb je een royale keuze aan speciale badkamer-radio’s en boxen. Zet er eentje neer en draai jouw chill music.

7. Natuurlijke geuren

Natuurlijke elementen doen het ‘m. We noemden net al geurkaarsen en dat is niet voor niks. Geuren zijn namelijk belangrijk voor je stemming en hebben dus invloed op of jij ontspannen bent. Er zijn meer opties voor in de badkamer dan alleen geurkaarsen. Denk aan etherische oliën, badzout en body oliën. Hiermee kun je een fijne geur in je badkamer bewerkstelligen.

8. Crisp ‘n clean

Niks stoort meer dan rommel. Wil je optimaal genieten van je spa/badkamer, zorg dan dat de de boel allereerst schoon en opgeruimd is. Alle losse elementen die storen, die berg je op. Een rustige spa zorgt voor een rustige geest.

Geniet ervan mannen!

thuis-spa-badkamer

Post a Comment

#Volg ons op Instagram