Trailer: Denzel Washington speelt de titulaire advocaat in ‘Roman J. Israel, Esq’

Roman J. Israel, Esq. Denzel Washington trailer

Trailer: Denzel Washington speelt de titulaire advocaat in ‘Roman J. Israel, Esq’

Denzel Washington speelt advocaat en activist Roman J. Israel in Roman J. Israel, Esq. Bekijk nu de eerste trailer!

Denzel Washington keert terug naar het witte doek als strikte advocaat in de trailer van het door Dan Gilroy geregisseerde Roman J. Israel, Esq.

De thriller-drama richt zich op de onderbuik van het strafrechtstelsel van Los Angeles, waar de titulaire advocaat een onstuimige reeks gebeurtenissen ondergaat die zijn beruchte geschiedenis als activist uitdagen. Iets dat zijn loopbaan grotendeels heeft bepaald en waar hij niet voor kan weglopen.

Het personage heeft raakvlakken met Denzel’s bijzondere temperament in iconische rollen zoals Training Day en American Gangster, maar dan met een beetje meer op de tanden bijten. In feite schreef Gilroy het karakter met Washington in gedachten. Hij zegt hierover het volgende:

“Roman wordt gedefinieerd door zijn geloof in iets groter dan hijzelf. Hij is een man van geloof. Hij heeft een gemeenschappelijke, universele menselijkheid waarin hij gelooft. Denzel, als je Denzel bekijkt, is daadwerkelijk een man van geloof. Dus het zal niet moeilijk zijn voor het publiek om echt te geloven dat de hoofdrolspeler gelooft in de dingen die Roman doet in de film. Ik denk dat het een van de redenen is waarom Denzel zich in het karakter ontbloot, ze liggen zo dicht bij elkaar. Denzel belichaamt het idee van een man die zijn leven leeft aan de hand van termen die zijn gebaseerd op een oorzaak – ergens naartoe werken. Daarom heb ik het echt voor hem geschreven.”

Roman J. Israel, Esq. verschijn in november in de bioscoop. Bekijk nu de trailer bovenaan!

Roman J. Israel, Esq. Denzel Washington trailer

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram