De beste keuzes voor een mobiel abonnement voor de budgetbewuste man

Beste keuzes mobiel abonnement budgetbewuste man

De beste keuzes voor een mobiel abonnement voor de budgetbewuste man

Ben jij simpel met je smartphonegebruik? Check dan de beste keuzes voor een mobiel abonnement voor de budgetbewuste man en bespaar.

Beste keuzes mobiel abonnement budgetbewuste man

Het is mooi om altijd de nieuwste smartphone te hebben, maar dat betekent niet dat je ook hoeft te kiezen voor een duur mobiel abonnement. Je kunt mobiele abonnementen in verschillende soorten afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een telefoon abonnement met onbeperkt internet, als je de hele dag aan het Whatsappen, Snapchatten en Netflixen bent. Als je niet per se het nieuwste toestel hoeft, maar wel met je tijd mee wilt gaan, hebben we nog een goede bespaartip voor je!

Telefoon abonnementen afsluiten

Loopt je huidige contract af en is het tijd om een nieuw telefoon abonnement af te sluiten? Dan heb je verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mobiel abonnement met onbeperkt internet of een telefoonabonnement met een refurbished toestel. Bij een onbeperkte databundel ben je uiteraard duurder uit, maar als je niet de nieuwste smartphone wilt, kun je besparen door te kiezen voor een refurbished toestel. Niet het nieuwste toestel dus, maar vaak krijg je dan wel hoge kortingen ten opzichte van als je hetzelfde toestel nieuw zou kopen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een sim-only abonnement af te nemen en daarnaast zelf een toestel te regelen.

Telefoonabonnement met onbeperkt internet

Ben jij de populairste man van je vriendengroep? Dan krijg je waarschijnlijk de hele dag appjes van je vrienden. Een mobiel telefoonabonnement met onbeperkt internet is dan een goede keuze. Goed om te weten: geen enkele databundel biedt echt onbeperkt internet aan. Vaak krijg je een databundel per dag van 5GB. Als je dan door je bundel heen bent, kun je een sms’je sturen naar je provider en weer een nieuwe bundel activeren. Dit kun je zo vaak doen als je zelf wilt. Je mag dus onbeperkt data gebruiken, maar je moet wel iedere 5GB even een nieuwe gratis bundel activeren. Handig, want zo kun je bijvoorbeeld genieten van de laatste Netflix-serie.

Telefoonabonnement met refurbished toestel

Wil je niet per sé de nieuwste iPhone of Samsung-toestel, maar wel een goed mobiel abonnement afsluiten? Dan kun je bij sommige providers kiezen voor een refurbished smartphone. Dit betekent dat de iPhone of Samsung al eens eerder is gebruikt, maar door de verkoper volledig is opgeknapt. Daardoor werkt het toestel net zo goed als een nieuw toestel. Houd er wel rekening mee dat de toestellen niet helemaal als nieuw zin: soms zijn er krasjes of andere beschadigingen, maar dit is in dat geval duidelijk aangegeven. In andere gevallen zijn de toestellen bijna als nieuw. De prijs is er dan ook naar: de toestellen zijn flink voordeliger dan een nieuw toestel. Een aantal aanbieders biedt een refurbished toestel bij het afsluiten van een abonnement aan. Tel uit je winst!

Zelf een toestel kopen met Sim Only

Als je niet te veel wilt betalen voor je telefoonabonnement, ben je met de keuze voor Sim Only het goedkoopst uit. Handig als je net een nieuw toestel hebt gekocht die nog niet aan vervanging toe is. Met Sim Only krijg je alleen een simkaartje geleverd. Sommige nieuwe toestellen hebben geen ondersteuning meer voor de fysieke simkaart. Je kunt in dat geval kiezen voor eSIM. Bij de meeste providers is deze optie beschikbaar. Een toestel moet je dus zelf regelen. Het kan ook aantrekkelijk zijn om een dergelijk abonnement af te sluiten als je van een vriend een toestel over kunt nemen of een tweedehands toestel via een van de bekendere verkoopsites wilt aanschaffen.

Met Sim Only weet je in ieder geval zeker dat je geen BKR-registratie zult krijgen en dat dit niet van invloed is op de hypotheek die je kunt krijgen voor een woning. Als je een budgetbewuste man bent die veel om zijn financiën geeft, is het sim only abonnement verreweg het voordeligste abonnement. Natuurlijk kun je ook zelf die nieuwste iPhone of Samsung scoren. Na verloop van tijd worden de toestellen vanzelf goedkoper en kun je dus dubbel besparen op de aanschaf en de maandelijkse kosten van je mobiele abonnement.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram