AFHAALTIP: Het hele jaar door barbecueën met Jack’s BBQ Shack in Amsterdam

jack's bbq shack amsterdam recensie

AFHAALTIP: Het hele jaar door barbecueën met Jack’s BBQ Shack in Amsterdam

Op zoek naar een lekkere afhaal- en thuisbezorgd-tip voor Amsterdam? We kunnen nu het hele jaar door vlees barbecueën met Jack’s BBQ Shack.

jack's bbq shack amsterdam recensie

Oh, wat kunnen wij genieten van een mooi stuk gegrild vlees van de barbecue. Die rokerige smaak, die malse bite, heerlijk. Alhoewel we gemakkelijk het hele jaar door kunnen barbecueën – óók een winterse BBQ – heeft niet iedereen zin om buiten te grillen in de kou. Wat dat betreft heeft Amsterdam en omstreken heel veel geluk, want met Jack’s BBQ Shack is het ‘t hele jaar door een barcbecue-feest.

BBQ’en is misschien wel één van de meest onderschatte kooktechnieken van Nederland; we zien het meer als een zomerse hobby. Doodzonde, want BBQ’en kan wel degelijk het gehele jaar door. Dat vindt ook chef-kok Guillem Francis. Hij laat Amsterdam daarom graag kennis maken met dit fenomeen en opent Jack’s BBQ Shack’s delivery en takeaway. Kun je in deze gekke tijd optimaal genieten van een compleet barbecue-diner met alles erop en eraan.

BBQ op z’n Amerikaans: Klassiek & modern

 

Jack’s BBQ Shack runt de barbecue op volledig eigen wijze en doet het een behoorlijk stukje anders dan de gemiddelde zomer-bbq. Zo rookt chef Francis zijn runderborst op een geheime mix van houtsoorten – waaronder Whiskey Barrel Wood Chips – en bereidt hij zijn varkensschouder langzaam op eikenhouten sintels. Deze bereidingswijzes zorgen ervoor dat het vlees een unieke smaak krijgt, alvorens je welke saus dan ook toevoegt.

Over sauzen gesproken, Jack’s BBQ Shack heeft een fraai aanbod aan zelfgemaakte sauzen. Wat dacht je van een homemade flesje Salsa Verde, Chipotle Mayo of Fiery Zhoug? En wat natuurlijk niet mag ontbreken zijn de typische Amerikaanse barbecue-sauzen, zoals de Classic BBQ, Fiery BBQ en Teryaki BBQ. Sausliefhebbers eat your heart out!

Elk hoofdgerecht komt met een gratis side dish en gratis saus. Uiteraard kun je extra bijgerechten, sauzen en drankjes bijbestellen.

Vlees

Geen vlees, geen echte BBQ. Toch? Wat ons betreft niet in ieder geval. En als we kijken naar de menukaart van Jack’s BBQ Shack, dan zien we dat men er hier hetzelfde over denkt. Wat dacht je van Jack’s Spareribs, gelakt met BBQ-magie? Of Beef Short-Rib bereid met bourbon, of Pulled Pork op eiken gerookt, of sappige Rotisserie Chicken langzaam gegaard in Jack’s Cajun Mix? Bij de carnivoren onder ons zal het water inmiddels in de mond lopen.

jack's bbq shack amsterdam recensie

Burgers

Veel mannelijker dan geschroeid vlees van het bot scheuren met je tanden wordt het niet, maar een goede, grote burger bedwingen komt dicht in de buurt. Dit hoef je Jack’s en chef-kok Francis niet te vertellen, want we vinden op de kaart drie Napkin Burgers. Zoals het hoort op een broodje met coleslaw, ander groen en heerlijke saus, kunnen we kiezen uit drie échte burgers en een vegetarische variant met tofu.

Chef Guillem’s BBQ Burger is met een good old fashioned hamburger, de Whiskey Barrel BBQ Beef Brisket komt met biefstuk-achtig vlees en de Pulled Oak Smoked BBQ Pork is, uiteraard, voorzien van pulled pork. Welke burger zie jij wel zitten?

jack's bbq shack amsterdam recensie

Vegetarisch

In de hoofdrol staat natuurlijk het gegrilde vlees, al is er meer. Eet je namelijk liever vegetarisch, dan is dit gelukkig geen enkel geen probleem. We vinden bij Jack’s niet alleen de prachtige vleesgerechten, maar ook moderne, vegetarische dishes, zoals gerookte tofu schnitzel, geroosterde bloemkool en diverse groene bijgerechten, zoals coucous, een maiskolf, geroosterde broccoli en coleslaw gemaakt met vegan mayo.

jack's bbq shack amsterdam recensie

Bijgerechten

Naast de vegetarische bijgerechten hierboven genoemd, beschikt de menukaart van Jack’s BBQ Shack over nog veel meer lekkers. Geen Franse frietjes hier, maar je kunt je hoofdgerecht lekker aanvullen met bijvoorbeeld Mac ‘n Chees, Pearl Couscous en Potato Wedges.

Dessert

Zoals het een goede BBQ betaamt, sluit je af met een sweet dessert, zoals een pudding. Blaas jezelf wat leven in met een kleine sugar rush en ga na al het vleesgeweld voor bijvoorbeeld de Banana Toffee Pudding, de Lemon Merinque Pudding, de Chocolate Orange Pudding of de Chocolate Peanut Butter Pudding. Wij kijken met een schuin oog naar de laatste.

Geen zin in pudding? Jack’s heeft ook een paar heerlijke sweet pie baksels liggen.

jack's bbq shack amsterdam recensie

Jam Jar Cocktails

Om de typisch Amerikaanse BBQ nog meer southern te maken, biedt Jack’s BBQ Shack wel iets heel tofs. Cocktails in potjes, alsof je op bezoek bent bij hillbillies aan de Mississippi en wat zelf gebrouwen alcohol mee krijg voor onderweg.

De kaart telt momenteel vijf verschillende cocktails, waarbij de link met barbecueën niet is genegeerd. Ga bijvoorbeeld voor de Rebel’s Passion, met Rebel Bourbon, honing, passiefruit en citroen; of de Fiery Margarita, een Chipotle Infused Tequila met Agave-siroop, limoen & Regan’s Bitters.

jack's bbq shack amsterdam recensie

Jack’s BBQ Shack: Afhalen of laten bezorgen in Amsterdam

 

Je kunt heel gemakkelijk via de website bestellen en kiezen voor afhalen of thuis laten bezorgen in Amsterdam. Wil je kiezen voor de bezorgservice, dan kun je terecht bij Deliveroo, Thuisbezorgd en Uber Eats.

jack's bbq shack amsterdam recensie

Fotocredits: Jack’s BBQ Shack

Post a Comment

#Volg ons op Instagram