Van deze 5 Winter BBQ tips krijgt iedereen het warm

winter bbq tips

Van deze 5 Winter BBQ tips krijgt iedereen het warm

Met deze 5 Winter BBQ Tips krijgt iedereen het warm van binnen tijdens een goede outdoor grillsessie in de kou. Misschien leuk voor kerst?

winter bbq tips

Wie het al eerder hebben gedaan, weten dat een Winter BBQ minstens zo enerverend kan zijn als een goede grillsessie in de zomer. Je moet het alleen iets anders benaderen en denken aan voldoende warmte voor jezelf. Om jullie winterse barbecueondernemingen naar een hoger plan te tillen, hebben we een zestal mooie tips voor je op een rij gezet, inclusief wat lekkere Winter BBQ-receptinspiratie.

Rokerig, geurend vlees, knapperige groenten en sappige vis. In de winter, omringd door de kou, lijken deze pure etenswaren extra tot hun recht te komen. Voor hen die nog nooit in de winter de BBQ hebben aangevuurd, probeer het een keer en nodig vrienden en familie uit. En mocht je jouw BBQ-skills willen uitbreiden, denk dan eens aan een echte BBQ workshop.

5 Winter BBQ Tips

Met onderstaande Winter BBQ Tips staat niets een geslaagde grillsessie in de weg. Zorg er uiteraard voor dat je alle benodigdheden van de BBQ winkel in huis hebt en vink de punten hieronder af.

Warme kleding

Logisch, maar vergis je niet. Als het gezellig is en het zoveelste drankje smaakt goed, dan willen we de temperatuur nog weleens vergeten. Tijdens een echte winterse BBQ moet het koud zijn, het liefst tegen het vriespunt, dus houd in dit geval rekening met voldoende kleding. Bijvoorbeeld laagjes. En zorg eventueel voor mutsen, sjaals en handschoenen. Je wilt tijdens de Winter BBQ voorkomen dat mensen binnen gaan zitten, want dit is nu net niet het idee.

Glühwein

Het ultieme winterdrankje is natuurlijk Glühwein. Uiteraard zal niemand je tegenhouden als je een warme chocolademelk met slagroom nuttigt, eventueel aangelengd met een likeur, maar Glühwein hoort eigenlijk bij een hapje in de kou. Wordt iedereen lekker warm van, van binnen!

Houtkachel of Vuurkorf

Niet alleen warm kleden helpt tegen de kou, ook een lekker vuurtje. Er is niet voldoende ruimte, noch warmte om iedereen zich te laten opwarmen rondom de barbecue. Zorg ervoor dat je een mooie vuurtje maakt met behulp van bijvoorbeeld een vuurkorf of houtkachel. Heerlijk om bij op te warmen en bovendien enorm gezellig.

Erwtensoep met worst

Iets wat je niet zo snel bij de Zomer BBQ zou opdienen, maar perfect onder winterse omstandigheden, is natuurlijk snert. Een mooie, stomende erwtensoep is heerlijk als voorgerecht. Vul aan met wat rookworst van de grill en geef er eventueel een plak roggebrood met katenspek bij.

Sfeerverlichting

Los van het feit dat het in de winter vroeg donker wordt en je voldoende licht nodig hebt om te zien of het vlees gaar is, draagt verlichting ook bij aan de sfeer. Laat die bouwlamp in de schuur liggen en hang bij wijze van spreken wat kerstboomverlichting op, of ga voor tuinfakkels, gekleurde lampjes of lichtslangen. Mocht dit voor de grillmeister nu niet voldoende licht zijn, dan plaats je een extra lamp gericht op de barbecue.

winter bbq tips

Winter BBQ-receptinspiratie

We sluiten de Winter BBQ tips af met wat receptinspiratie. Geen uitgebreid stappenplan, maar wel een idee van wat er mogelijk is. De BBQ en de kwaliteit van de producten die je erop legt doen in principe het zware werk, maar je kunt natuurlijk verrassend uit de hoek komen met wat speciale gerechten.

Hieronder wat inspiratie!

Winterse oerham

Haal wat achterhieltjes bij de slager en laat de hiel uitbenen, zodat alleen het spaakbeen blijft zitten. Injecteer het vlees met pekel en laat het 24 uur rusten. Vervolgens smeer je het in met een rub en laat je het langzaam garen. Let op, dit stuk vlees bevat veel spier en moet daarom lang en langzaam, op een lage temperatuur worden gegaard.

Rookworstspies

Koop een mooie rookworst van de slager (en nergens anders) en snijd de worst in dikke stukken met een dikte van ongeveer 2-3 cm. Vervolgens rijg je gerookte spek en ui om-en-om met een stukje van de rookworst. Deze spiesen zijn heerlijk, niet duur en passen perfect bij de eerder genoemde snert.

Zoete aardappel

Was de zoete aardappels, snijd ze doormidden en schil er vervolgens partjes van. Meng paprikapoeder, zeezout, tijm en olijfolie door elkaar en voorzie de aardappelpartjes van het mengsel. Grill de zoete piepers zo’n 10 tot 15 min aan beide kanten bruin en je hebt een heerlijk hapje.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram