Stil je reishonger met deze top 5 nostalgische Thaise snacks

Top 5 nostalgische Thaise snacks

Stil je reishonger met deze top 5 nostalgische Thaise snacks

Zin in een vakantie naar Thailand? Stil maar alvast je reishonger met deze top 5 nostalgische Thaise snacks. Welke ken jij allemaal?

Top 5 nostalgische Thaise snacks

Elke reiziger die ooit in Thailand is geweest zal het herkennen: de nachtelijke uitstapjes naar de 7-Eleven en de geur van de beruchte durian-vrucht die van mijlenver te ruiken is. Deze en andere specialiteiten zorgen voor de nodige Thaise nostalgie op het gebied van eten. Doe je ogen dicht en prikkel jouw smaakpapillen wanneer je terugdenkt aan deze Thaise snacks. Een top 5 van lokale tussendoortjes, plaatsen en tropische vruchten zal bij de echte Thailandkenner direct herinneringen naar boven brengen.

Voor iedereen die een eerste reis naar Thailand nog moet maken is onderstaande lijst een goede basiskennis van wat je op het gebied van typische Thaise snacks allemaal kunt verwachten. Eén ding is zeker: honger zul je niet krijgen.

Tosti heaven
Tosti’s en Thailand? Jazeker, en wel bij de lokale 7-Eleven! Deze iconische supermarkt in Thailand is 24 uur per dag open en is met 10.000 filialen door het hele land altijd wel ergens in de buurt. Je kunt er van alles kopen, maar de tosti’s zijn wereldberoemd en enorm populair. De schappen liggen vol met alle soorten, maten en smaken. Van chocolade met banaan tot de classic ham en kaas: voor zo’n vijftig cent zet je je tanden in een 7-Eleven tosti, gegarandeerd verslaafd voor de rest van je leven.

Durian – de verboden vrucht
You either love it or hate it. Dat is precies wat er gezegd wordt over de durian. Deze tropische vrucht staat bekend om haar penetrante geur, wat iedereen die Thailand bezocht heeft zal beamen. Dit neemt niet weg dat durian een ware gezondheidsbom is. De stekelachtige vrucht bestaat uit een puddingachtige substantie die boordevol eiwitten en gezonde vetten zit. Zeker het proberen waard dus, maar dan wel buiten in de open lucht. Om verspreiding van de geur in hotelkamers te voorkomen is de vrucht zelfs in veel hotels verboden!

Top 5 nostalgische Thaise snacks

Thaise klassiekers in een vertrouwde snack
De traditionele Thaise gerechten kunnen tijdens een bezoek aan Thailand niet ontbreken. Probeer tijdens een reis in Thailand niet alleen de luxe restaurants om te dineren, maar juist ook de vele kraampjes langs de kant van de weg of op een markt. De lokale bevolking bereidt de beste klassiekers – van curry’s tot pad thai’s – in de hoogste kwaliteit aan voor een lage prijs. Voor wie hier geen genoeg van kan krijgen, maar tegelijkertijd toe is aan een westerse snack, koop chips in de smaken van populaire Thaise gerechten. Van Krab curry tot tom yum, de keuze is reuze!

Top 5 nostalgische Thaise snacks

The Queen of fruits
Naast de koning onder de vruchten, de durian, kent Thailand ook een koningin: de mangosteen of Mangistan. Mangostenen hebben niets met mango of stenen te maken, maar hebben een fris zoete smaak die lijkt op een combinatie van aardbeien en druiven. Het vruchtvlees kun je makkelijk in partjes verdelen en uit de hand eten. Een heerlijk tussendoortje, maar je maakt er gemakkelijk een lekkere smoothie, salade of curry van.

Top 5 nostalgische Thaise snacks

De Thaise rijstburger
Een andere must-try uit de schappen van de 7-Eleven is de rijstburger. Dit is een heerlijke Thaise variant op de klassieke hamburger, waarbij de broodjes zijn vervangen door plakkerige rijst. 7-Eleven verkoopt verschillende varianten welke alleen nog even in de magnetron moeten worden opgewarmd.

Welke van deze top 5 nostalgische Thaise snacks ga jij eten tijdens jouw vakantie naar Thailand?

Top 5 nostalgische Thaise snacks

Post a Comment

#Volg ons op Instagram