“Prijs van Sony PlayStation 5 uitgelekt via Amazon”

Sony PlayStation 5 prijs

“Prijs van Sony PlayStation 5 uitgelekt via Amazon”

De prijs van de aankomende Sony PlayStation 5 lijkt te zijn uitgelekt via Amazon, en de prijzen zijn misschien wel lager dan verwacht.

Slechts een week nadat de console werd aangekondigd tijdens Sony’s “The Future of Gaming“-evenement, lijkt het erop dat de retailprijzen voor de twee PlayStation 5-varianten zijn opgedoken, nadat ze werden gelekt door de grootste Amerikaanse online retailer.

Conceptontwerper Ben Geskin stuitte onlangs op de prijs van de aankomende Sony PlayStation 5 via de Franse website van Amazon, met een bedrag voor het standaardmodel van € 499 en de “Digital Edition” – zonder fysiek schijfstation – voor € 399 . De pagina, die sindsdien is bijgewerkt om deze gelekte informatie te verwijderen, vermeldde ook een releasedatum voor 20 november 2020 in Frankrijk.

Speculatie meldde al dat de richtprijs ongeveer $ 400-500 zal zijn zodra de console officieel wordt uitgebracht, om zich op de juiste manier te positioneren ten opzichte van thuisgameconsoles uit vorige generaties. Zo werd de originele PS4 bij de lancering vermeld voor $ 399 USD en € 399 EUR. De releasedatums destijds waren 15 november 2013 in de VS en 29 november 2013 in Europa, wat opnieuw overeenkomt met het gelekte schema voor de PS5.

Aan de andere kant zijn de prijzen – of meer nog de kosten van de alleen-digitale versie van € 399 – voor menigeen lager en dus beter dan verwacht, aangezien de “hoge kosten” van de console grotendeels toe te schrijven zijn aan de SSD-opslag en 3D-audiotechnologie. Net als de PS4, die met zeer geavanceerde APU-verwerking arriveerde, kwamen de PlayStations bij de lancering met geavanceerde technologie tegen agressieve prijzen die van oudsher betekenden dat Sony break even of zelfs verlies leed in de eerste productieperioden.

Ter volledigheid op het gebied van aankomende gameconsoles: er wordt gespeculeerd dat de XBox-serie X van Microsoft met een meer concurrerende prijs zal uitkomen, op € 399, inclusief een fysiek schijfstation. Er is geen digitale editie aangekondigd voor de lancering, maar er wordt ook gesproken van een “langzamere” versie van de Series X die de prijs van de PS5 drastisch zou ondermijnen. Stay tuned voor meer nieuws!

Sony PlayStation 5 prijs

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram