Tabasco heeft zijn eigen oosterse sriracha saus en wij hebben wat heerlijke recepten voor je

Tabasco Sriracha Saus recepten

Tabasco heeft zijn eigen oosterse sriracha saus en wij hebben wat heerlijke recepten voor je

Tabasco heeft zijn eigen oosterse Tabasco Sriracha Saus geïntroduceerd en wij hebben wat gerechten en recepten voor je op een rij gezet. Geniet je mee?

Tabasco Sriracha Saus

Er zijn maar weinig huishoudens die geen flesje Tabasco in het keukenkastje hebben staan, maar hebben jullie de nieuwe Oosterse Sriracha van het Amerikaanse merk al ontdekt? Pittig eten is gezond, maar ook erg smakelijk. Met deze nieuwste Tabasco-saus zijn dan ook mooie, avontuurlijke gerechten te maken, en wij hebben wat recepten voor je!

De van oorsprong Thaise sriracha saus heeft de familie McIlhenny – drijvende kracht achter Tabasco – geïnspireerd een eigen saus te ontwikkelen op basis van de klassieke receptuur. Deze nieuwe Tabasco Sriracha Saus is zoals het hoort gemaakt met gerijpte, rode jalapeño en vatgerijpte tabasco chilipepers, welke vervolgens is gemengd met smaken uit de oosterse keuken.

Tabasco Sriracha Saus is echt voor iedereen

En het resultaat mag er zijn, want we zien een dikke, rijke, zoete en hartige saus, bereid met de beste kwaliteit ingrediënten. Wat daarbij belangrijk is om te weten, is dat in tegenstelling tot andere populaire sriracha sauzen, de Sriracha Saus van Tabasco niet alleen vrij is van conserveermiddelen, maar ook compleet vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en zonder vetten is.

Oosterse kick

Alhoewel de sriracha saus oorspronkelijk in Zuidoost-Azië wordt gebruikt in curries en noedelgerechten, is hij zeker ook uitstekend geschikt voor andere doeleinden. Zo wordt de saus in Amerika al gebruikt op hamburgers, bij friet en ander streetfood. In de Europese keuken kun je ook eindeloos variëren met sriracha, zoals in soep of bij schaal- en schelpdieren. Ook in Hollandse stamppot of als dipsaus voor barbecue en snacks is de saus een verrassend fijne aanvulling.

Overigens is hij niet te heet voor de meesten. Elke Tabasco-creatie heeft natuurlijk zijn eigen pittigheid, zo ook de Tabasco Sriracha Saus. Hij is vergeleken met de meeste Tabasco Sauzen milder en heeft een Scoville-waarde van 1.000-3.000 eenheden. Alleen de groene variant is nog milder met een pittigheid tussen de 600-1200 eenheden Scoville. Iets pittiger is de Chipotlesaus, van gerookte pepers (1500-2500 eenheden) en de original Tabasco Peper Sauce (2500-5000). Voor de echte fans van pit is er de Habanero saus tussen de 5000-8000 eenheden op de schaal van Scoville. De Scorpion saus is slechts voor de enkeling weggelegd die 20x de pittigheid kan verdragen.

Tabasco Saus pittigheid overzicht

Recepten met sriracha saus

Natuurlijk kun je de Tabasco Sriracha Saus overal bij gebruiken, maar enkele gerechten lenen zich er nog smakelijker voor dan anderen. Wij hebben hieronder een aantal recepten met sriracha saus voor je, waarmee je komend weekend heerlijk jezelf en anderen kunt verwennen.

Khao Pad Kai met rijst en sriracha saus

Khao Pad Kai is een klassiek wokgerecht uit Thailand. Zorg dus voor een wokpan en onderstaande ingrediënten. Vervang de rijst eventueel door bloemkoolrijst om het nog gezonder te maken.

Ingrediënten 4 personen

– 1 el sesamolie
– 400 g kipdijfilet in blokjes
– 2 knoflooktenen fijn gesneden
– 3 eieren geklutst
– 150 g sperziebonen in drieën gesneden en geblancheerd
– 1 winterpeen in plakjes
– halve Spaanse peper fijn gesneden
– 400 g rijst
– 2 el sojasaus
– 1 el vissaus
– 1 el oestersaus
– 1 el Tabasco Sriracha Saus
– 4 bosuitjes in ringen gesneden
– 10 g koriander fijn gesneden
– 2 limoentjes in kwarten gesneden

Bereidingswijze

1. Verwarm een el sesamolie in de wokpan en bak de kip met de knoflook totdat de kip goudgeel kleurt.
2. Voeg de eieren toe en hussel deze in de pan. Bak vervolgens de boontjes, wortel en Spaanse peper mee.
3. Voeg nu alle sauzen en de rijst toe en wok dit ongeveer 4 minuten op hoog vuur.
4. Maak het gerecht af met de bosui en koriander, en serveer met schijfjes limoen.
5. Voeg naar smaak extra Tabasco Sriracha Saus toe.

Tabasco Sriracha Saus recepten

Pittige sriracha cashewkip

Een wokgerecht met kip en een echte Tabasco ‘kick’. De cashew gaat natuurlijk prachtig samen met de kip, waarna de sriracha zorgt voor een exotische en Oosterse smaak. Serveer dit kipgerecht met noedels of rijst.

Ingrediënten 4 personen

Gemarineerde kip
– 8 kippendijen zonder bot
– 2 el sojasaus
– 2 el Shoaxing rijstwijn
– 1 el maïzena

Gerecht
– 2 el sojasaus
– 2 el Shoaxing rijstwijn
– 1 el hoisinsaus
– 1 el sesamolie
– 2 rode uien
– 2 rode paprika’s
– zonnebloemolie
– 4 el cashewnoten

Bereidingswijze

1. Meng om de gemarineerde kip te maken eerst de sojasaus, Shaoxing rijstwijn en maïzena met elkaar totdat de maïzena is opgelost. Marineer de kippendijen vervolgens circa 10 minuten op kamertemperatuur.
2. Om het gerecht af te maken meng je de sojasaus, Shoaxing rijstwijn, hoisinsaus, sesamolie en 2 theelepels Tabasco Sriracha Saus*. Pel en snijd de rode uien in parten. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in grove stukjes. Verhit een scheut olie in een pan met dikke bodem en bak de kip ongeveer 1 minuut aan beide kanten. Voeg de rode uien, paprika’s en de saus toe en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur koken totdat de kip gaar is. Voeg net voor het serveren de cashewnoten toe voor extra smaak en bite. Je kunt ze eventueel eerst even roosteren in een apart pannetje.

*mag meer naar smaak

Tabasco Sriracha saus is nu verkrijgbaar in de supermarkt in een knijpfles van 256 ml á € 3,39. Geniet ervan!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram