Belvedere vodka en kunstenaar Laolu lanceren limited edition fles voor (RED)

BELVEDERE X LAOLU SENBANJO limited edition fles

Belvedere vodka en kunstenaar Laolu lanceren limited edition fles voor (RED)

Belvedere en kunstenaar Laolu Senbanjo lanceren een hele toffe limited edition fles ter ondersteuning van (RED). Ga jij de BELVEDERE X LAOLU fles kopen?

BELVEDERE X LAOLU SENBANJO limited edition fles

Andrew Toth & Cindy Ord for Getty / Belvedere Vodka

In navolging van een eerdere limited edition fles, heeft Belvedere opnieuw een zeer bijzondere must have onthuld. De schitterende nieuwe fles, waarvan 50% van de winst naar de strijd van (RED) tegen aids zal gaan, is ontworpen door kunstenaar Laolu.

Het is de eerste keer dat Belvedere een kunstenaar vraagt voor het design van zijn exclusieve fles. Natuurlijk des te meer reden om snel een exemplaar te bemachtigen. Voor deze speciale uitgave krioelen de lijnen van kunstenaar Laolu Senbanjo over de buitenkant van de fles, zorgend voor een fraai schouwspel.

Het gaat om een bijzondere samenwerking tussen de kunstenaar en de premium vodka. De limited edition Belvedere fles – BELVEDERE X LAOLU – komt namelijk niet zonder reden van de hand van Laolu. De Nigeriaan is niet alleen kunstenaar, musicus en voormalig mensenrechtenadvocaat, hij is tevens de man achter de body art in het iconische visual album ‘Lemonade’ van Beyoncé.

Het canvas van Laolu Senbanjo – Van Beyoncé tot super-premium vodka

De in Brooklyn geborem Laolu gebruikt vooral het lichaam als canvas en haalt hier voornamelijk zijn inspiratie uit. Hij ziet de complete wereld als zijn schilderdoek en werd na zijn werk voor Beyoncé natuurlijk wereldberoemd.

Hij gebruikt muren, designerstukken, live art events, kunstinstallaties en welk “medium” dan ook.

Naast Beyoncé werkte Laolu met artiesten als Alicia Keys, Swiss Beatz, Seun Kuti, Tony Allen, Alek Wek en Danielle Brooks. Zijn kunstwerken prijkten op de cover van de Washington Post en stonden in The New York Times, The Guardian, Vogue, BBC, CNN, en NBC. En vanaf dit jaar op ‘s werelds eerste super-premium vodka.

BELVEDERE X LAOLU SENBANJO limited edition fles

Andrew Toth & Cindy Ord for Getty / Belvedere Vodka

BELVEDERE X LAOLU SENBANJO

Laolu ontwikkelde met zijn werken een idee dat hij ‘The Sacred Art of the Ori’ noemt. Een concept gebaseerd Yoruba mythologie, waarbij de connectie met zijn onderwerp – of eigenlijk canvas – gevangen wordt op datzelfde canvas.

Het design voor Belvedere’s nieuwste limited edition fles kwam uit dat principe. De Nigeriaanse artiest vangt in zijn beroemde body art de ziel van zijn muze van dat moment. In dit geval Belvedere’s iconische fles en zijn ziel: de vodka. Het ontwerp weerspiegelt met vloeiende vormen en harde hoeken hoe Pools rogge en ongerept water samenwerken. De details, die op UV-licht reageren, betrekken met hun gladde textuur bovendien een tweede zintuig bij het ontwerp.

BELVEDERE X LAOLU SENBANJO limited edition fles

Andrew Toth & Cindy Ord for Getty / Belvedere Vodka

Belvedere x (RED)

Van de winst die deze limited edition fles oplevert, gaat 50% van de winst naar de strijd tegen HIV/AIDS in Afrika. Dit gebeurt opnieuw in samenwerking met (RED), een goed doel dat Belvedere alweer jaar 8 ondersteunt.

BELVEDERE X LAOLU is voor €36,99 in zeer beperkte oplage verkrijgbaar bij de betere slijterijen.

Rotterdam:
  • Drankenboutique
  • Proost & Salut
Amsterdam:
  • Sterk
  • Horeca Kraaiennest

Post a Comment

#Volg ons op Instagram