Wordt deze Finse elektrische motor de Tesla onder de motoren?

RMK E2 elektrische motor

Wordt deze Finse elektrische motor de Tesla onder de motoren?

Maak kennis met de RMK E2 elektrische motor. Wordt deze Finse elektrische motor de de Tesla onder de motoren? 

RMK E2 elektrische motor

Langzaam maar gestaag begint de markt voor elektrische motoren zich te ontwikkelen. Onlangs bijvoorbeeld, kondigde Harley Davidson aan volgend jaar de LiveWire elektrische motor in productie te gaan nemen. Nu is er ook een Finse startup met de naam RMK, die de markt wil gaan verstoren met zijn unieke e-motor.

De elektrische motor die de Finse motorfabrikant wil gaan introduceren, komt met een minimalistisch ontwerp en een geclaimde range van 190 tot 290 kilometer op één lading.

De elektrische motor, die de E2 wordt genoemd, zal onthuld worden tijdens Helsinki’s MP 19 motorshow in februari 2019. Hij zal worden gelanceerd in twee versies, met verschillende batterijformaten: één met een bereik van 190 kilometer, terwijl de andere met een grotere batterij een bereik van 290 kilometer pakt. Het bedrijf beweert dat het batterijpakket wordt geleverd met een oplaadtijd van 2-3 uur.

De elektrische motor die de E2 van stroom voorziet, produceert een piekvermogen van 50 kilowatt (67 pk) en het koppel wordt geschat op 320 Nm (236 lb.-ft). Volgens RMK heeft de motor een topsnelheid van 160 km/u.

RMK E2 elektrische motor

Qua ontwerp lijkt de motor een beetje op de Harley LiveWire, waarbij de designtaal neigt naar een futuristische aantrekkingskracht. Het meest opvallend van de motor is echter het Tron-achtige achterwiel zonder naaf. De E2 maakt geen gebruik van conventionele ketting- of riemaandrijving, want de elektromotor is geïntegreerd in het open wiel.

Interesse in de RMK E2? Je kunt nu een exemplaar reserveren door een aanbetaling van € 2.000 te doen. De startprijs van de elektrische motor ligt ergens in de buurt van € 25.000.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram