Reminder: Dit zijn Herenkleding Trends voor deze winter 2016/2017

herenkleding trends winter 2017

Reminder: Dit zijn Herenkleding Trends voor deze winter 2016/2017

Een opfriscursus met de herenkleding trends winter 2017!

De herenkledingtrends van deze winter 2016/2017 hebben we om het geheugen op te frissen nog eens op een rijtje gezet voor je. Bekijk de herenkleding trends winter 2017 hieronder!

Natuurlijk hebben verschillende groepen mannen ook verschillende kledingstijlen. Zo zullen zakenmannen een heel andere stijl hanteren dan rappers en kijken jongeren heel anders naar kleding dan ouderen. Er zijn echter wel degelijk bepaalde modetrends te zien, die voor alle mannen gelden. En er is goed nieuws voor modebewuste mannen: de mode voor deze winter is een stuk comfortabeler dan de mode van voorgaande jaren! Onder andere bij ASOS, TOPMAN, Zara, MR Porter, Bonprix.nl en Esprit kun je je hart ophalen wat betreft de herenmode: bij hen vind je de laatste trends in de herenmode voor de winter van 2016-2017.

Donkere kleuren

De wereld is met al het slechte nieuws van de laatste tijd niet echt een ‘happy place to be’. Deze trend van introspectie zie je terug in de mode: we zijn van all-white overgestapt op donkere kleuren. De donkere kleuren worden vooral gezien bij mannen die zich verdiepen in de maatschappij en die houden van individuele vrijheid. De trend wordt vooral gezet als het gaat om basics: donkere coltruien en longsleeve t-shirts zijn dit jaar razend populair. Om de donkere kleuren een beetje te breken zien we er vaak andere kleuren mee gecombineerd worden: vooral rood is populair voor details of accessoires.

Cognac, koper en bruintinte

Dit jaar gaan we voor de combinatie met bruine en rood-bruine tinten. Kleuren zoals cognac en koper worden dan ook veel gezien in de herenmode. Dat betekent niet dat je meteen je hele outfit in het bruin bestelt: je kunt de modekleuren van dit seizoen heel goed combineren met de eerder genoemde donkere basics. De bruintinten zijn vooral terug te vinden in de accessoires, schoenen en in jasjes en colberts.

herenkleding trends winter 2017

Knitwear

Enkele jaren geleden was je ouderwets als je rondliep in knitwear: kleding die gehaakt of gebreid is van dikke wol. Kies je echter dit jaar voor knitwear, dan ben je juist modern! Deze kleding past helemaal bij de ‘dramatische’ modekeuzes voor deze winter. Wil je er helemaal trendy bij lopen? Dan kies je een knitwear jas met grote knopen of een houtje-touwtje jas: dit soort sluitingen is weer helemaal terug van weggeweest binnen de herenkleding trends winter 2017!

herenkleding trends winter 2017

Oversized kleding

Waar vorig jaar de herenmodellen op de catwalk nog rondliepen in skinny’s zijn dit jaar vooral oversized kleren voor mannen erg populair. Dat betekent dat je gaat voor grote, ruim zitten spijkerbroeken en relaxte grote blouses en truien. Heerlijk comfortabel, geen gedoe bij het aan- en uittrekken en helemaal naar de laatste mode. Heb je van jezelf een smal figuur, dan heb je helemaal geluk want dan vind je je kleren lekker makkelijk. Maar als je stevig bent en je wilt toch graag meedoen aan de oversized modetrends, dan kun je natuurlijk ook gewoon een maatje groter kopen.

herenkleding trends winter 2017

Grote, stevige schoenen

Heren gaan dit seizoen duidelijk niet voor verfijning. Grote, stevige schoenen worden juist veel gezien binnen herenkleding trends winter 2017. Vooral wandelschoenen, maar ook robuustere sportschoenen zoals die van Nike zijn momenteel bijzonder gewild. De schoenen worden voornamelijk gedragen in neutrale kleuren zoals beige, grijs, cognac, bruin of zwart. Kortom: groot en robuust geldt niet alleen voor de kleding, maar zeker ook voor de trends op het gebied van schoenen in de winter 2016/2017. Kijk ook eens bij de Bijenkorf voor bijpassende schoenen.

Lange, grote jassen

Ten laatste dan de vraag welke winterjas hoort bij deze nieuwe modetrends voor mannen. Het blijkt al snel dat de keus voor oversized ook doorgang vindt bij de jassen. We gaan niet meer voor minimalistische, strakke leren jasjes. In plaats daarvan wordt gekozen voor lange, robuuste jassen met een stoere uitstraling. Ook deze jassen mogen best een maatje te groot zijn. Vooral bruintinten en zwarte jassen worden veel gezien, maar ook legergroen is een populaire kleurkeuze.

Conclusie herenkleding trends winter 2017

Je kunt je dus weer helemaal in stijl kleden deze winter dankzij deze herenkleding trends winter 2017. Kies voor donkere, neutrale kleuren en oversized grote maten. Veel heren halen opgelucht adem, want deze winter is er geen gedoe met strakke broeken en jassen die eigenlijk nét niet dicht passen. In plaats daarvan belooft het een heerlijk warme, casual-chique en comfortabele winter te worden met de prachtige trends in de herenmode.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram