Bentley onthult met nieuwe Continental Supersports de snelste vierzitter ter wereld

Bentley Continental Supersports

Bentley onthult met nieuwe Continental Supersports de snelste vierzitter ter wereld

Maak kennis met de Bentley Continental Supersports en Bentley Continental Supersports Convertible.

Bentley Continental Supersports

Bentley heeft zijn gloednieuwe Bentley Continental Supersports en Bentley Continental Supersports Cabrio aangekondigd, de snelste vierzits bolides.

Na de onthulling van de Flying Spur W12 S vorig jaar – de snelste sedan op het moment – heeft het Britse bedrijf zojuist de nieuwe Bentley Continental Supersports en Bentley Continental Supersports Convertible aangekondigd, die beide sneller zijn dan welk model ook.

Met een geklokte snelheid van 3,4 seconden bij 0-100 km/u en met een topsnelheid van 336 km/u, is de nieuwe Continental Supersports niet alleen ‘s werelds snelste en meest krachtige luxe vierzits auto, maar ook de krachtigste Bentley ooit gemaakt met 700 pk en 750 Nm.

Bentley Continental Supersports

De soft-top Convertible is de snelste vierzits cabrio op onze planeet en pakt de 100 km/u acceleratie in 3,7 seconden, plus een maximale snelheid van 330 km/u.

Wat betreft zijn prestaties; we zien een op maat gemaakte aandrijflijn met een herontwikkelde W12-motor met een hogere capaciteit turbo’s, plus een herzien charge-air koelsysteem. Een speciale kalibratie van een geactualiseerde Continental GT3-R torque vectoring systeem kanaliseert de kracht naar de 21-inch gesmede lichtmetalen wielen die voorzien zijn van Pirelli P Zero banden.

Bentley Continental Supersports

Aan de buitenzijde ontdekken we nieuw vormgegeven voor- en achterbumper design, voorzien van een koolstofvezel splitter en diffuser. Daaropvolgend vinden we nieuwe dorpelverbreders, een motorkap met ventilatieopeningen, uiteraard ook afgewerkt met carbon fiber, hoogglans zwarte vleugel luchtopeningen voor en nog veel meer.

Een nieuw glanzend zwarte uitlaatpijp, donker getinte koplampen en achterlichten, en een heleboel andere black-out accenten blijven het slanke ontwerp sieren. Optionele functies bestaan onder meer uit een titanium uitlaatsysteem, een aerodynamisch uitgebalanceerd achterspoiler en een front splitter combinatie voor de coupe, side stickers en gloss-finished Supersports-branded koolstofvezel motorkap.

Bentley Continental Supersports

Het interieur is voorzien van een unieke drie kleuren split – het eerste tri-tone interieur aangeboden in deze generatie van de Continental GT. Een nieuwe diamant-gewatteerd model is verwerkt in de stoelen en zijpanelen bij de deuren. Zo ontstaat er voor een unieke handtekening in Alcantara. E

Een aangepast Supersports stuurwiel en versnellingspook zijn aansluitend ook voorzien van alcantara accenten. Geruite Supersports koolstof vezel fascia panelen staan ook op de bestaande lijst van tien fineer en technische afwerkingen beschikbaar bij custom.

Bentley Continental Supersports

Voor Supersports klanten op zoek naar nog meer personalisatie, een ‘X Specification’ pakket is beschikbaar, bestaande uit acht unieke duo-tone lakbehandelingen, koolstofvezel buitenspiegels en ‘heel plates’.

Bekijk de foto’s en check de officiële website van Bentley voor meer informatie.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram