De meest luxe vliegtuigen van de wereld

De meest luxe vliegtuigen van de wereld

Hoe de rijken der aarden zich voortbewegen spreekt altijd tot de verbeelding. Er wordt veel gesproken over de auto’s en motoren van de rijken.

Wij waren benieuwd hoe zij zich door de lucht verplaatsen. Wat dat betreft is iedereen gelijk, behalve dan als je eerste klas reist. Maar de rijken nemen met een eerste klas stoel natuurlijk geen genoegen. Zij willen een echte VIP behandeling en bij sommige vluchtmaatschappijen krijgen ze die ook. Hieronder staan (in willekeurige volgorde) de drie meest luxueuze vliegtuigen van de wereld!

1.       Singapore Airways Private Bedroom

Bij Singapore Airways is het op een aantal intercontinentale vluchten mogelijk om niet alleen een stoel, maar een hele kamer te boeken. Het wordt ook wel het vliegende hotel genoemd, want aan alles is gedacht. Van een heerlijke matras tot satelliet tv, het ontbreekt je tijdens je reis aan niks. Hoe romantisch het ook lijkt, het bedrijven van de liefde is verboden door Singapore Airways!

2.       Etihad Airline Diamond Seat

Het Arabische Etihad Airline heeft een wat ruimte-efficiëntere oplossing bedacht: De Diamond Seat. Deze privé stoel is gericht op de meer zakelijke rijken en is voorzien van elektrische massage, aansluitingen voor je elektronische apparatuur  die kunnen worden weergegeven op je eigen 23” LCD TV, een minibar en 180 graden draaibare stoelen waardoor het mogelijk is om tegenover je medereiziger te zitten. Mocht de reiziger toch liever rusten tijdens de vlucht dan kan de stoel worden getransformeerd tot een eenpersoonsbed!

3.       Gulfstream G550

Bovenstaande vliegtuigen zijn gewone lijnvluchten waar iedereen een vliegticket voor kan kopen, de Gulfstream G550 is speciaal ontworpen voor de extreem rijken die hun eigen privé jet kunnen betalen. Dit jet kost namelijk ruim zestig miljoen euro! Het biedt plaats aan acht passagiers en kan met een volle tank ruim 12.500 kilometer afleggen. Dat is van Amsterdam naar New York en weer terug! Het is voorzien van vergaderruimtes, een complete badkamer en de stoelen kunnen worden getransformeerd tot bedden. Rijken die dit vliegtuig bezitten zijn onder andere: Rupert Murdoch, Tiger Woods en Michael Dell.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram