Deze Creighton Brown McLaren F1 moet meer dan 20 miljoen dollar ophalen bij veiling

Creighton Brown McLaren F1 veiling

Deze Creighton Brown McLaren F1 moet meer dan 20 miljoen dollar ophalen bij veiling

Deze Creighton Brown McLaren F1 moet meer dan 20 miljoen dollar ophalen bij de naderende Sotheby’s Sealed veiling.

Creighton Brown McLaren F1 veiling

Een ultra-zeldzame McLaren F1 gaat volgende maand naar de Sotheby’s Sealed-veiling. Het veilinghuis zal het enige exemplaar van de Britse supercar verkopen dat is uitgevoerd in ‘Creighton Brown’ met een ‘Light Tan/Brazilian Brown’-interieur.

Bovendien heeft de auto een van de laagste – zo niet de laagste – kilometerstanden onder de bestaande McLaren F1-exemplaren, met slechts 400 kilometer op de teller, bijna 30 jaar na productie.

Het voertuig, dat wordt geleverd met alle originele accessoires (een bagageset, een FACOM-gereedschapskist en een TAG Heuer 6000 chronometer), zal naar verwachting voor meer dan 20 miljoen dollar worden verkocht. De auto – in grijs – moest in 2022 nog verkopen voor tussen de $ 15 miljoen en $ 20 miljoen. Een 1995-exemplaar in hetelfde ‘Creighton Brown’ ging voor $ 20,5 miljoen.

“Slechts 106 van de iconische driezits F1-straatauto’s met V-12-motor werden tussen 1992 en 1998 geproduceerd, waarvan er slechts 64 werden voltooid volgens de originele specificatie voor straatauto’s”, zei McLaren eerder. “Tot op de dag van vandaag blijft het de snelste productieauto met natuurlijke aanzuiging, met een topsnelheid van 400 km/uur, wat bijdraagt aan zijn status als een van de meest gewilde verzamelaarsauto’s.”

Volgens de autofabrikant was dit specifieke model de 25e straatauto die in de jaren ’90 werd geproduceerd en in 1995 voor het eerst aan Japan werd geleverd. De supercar bevindt zich sindsdien bij een privéverzamelaar in North Carolina.

De Sotheby’s Sealed-veiling met de Creighton Brown McLaren F1 029 vindt online plaats van woensdag 15 mei tot en met vrijdag 17 mei. Bekijk het voertuig in de beelden hieronder.

Creighton Brown McLaren F1 veiling

Foto’s: RM Sotheby’s

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram