Warner Bros. kondigt ‘Matrix 5’ aan

matrix 5

Warner Bros. kondigt ‘Matrix 5’ aan

Matrix 5 is door Warner Bros. aangekondigd. Geregisseerd door Drew Goddard, is het de vraag of Keanu Reeves terugkeert.

 

Warner Bros. zet officieel in op een nieuwe Matrix-film. De studio heeft de vijfde film in de franchise aangekondigd en zal naar verwachting afzien van Lana of Lily Wachowski als regisseurs. Hoewel dit het geval is, wordt nog steeds verwacht dat Lana Wachowski de film zal produceren. Drew Goddard zal de regisseur zijn van Matrix 5 en zal samen met Sarah Esberg ook het script schrijven.

Tot nu toe heeft de studio nog niet bevestigd of Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss zullen terugkeren in de vijfde film. In de vorige films waren zij de hoofdpersonages en droegen ze de verhaallijn als het iconische duo Neo en Trinity. Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris en Priyanka Chopra Jonas, die zich de afgelopen jaren bij de franchise hebben aangesloten, zullen terugkeren.

Warner Bros. heeft zich verder stil gehouden over de details van de film. Hoewel het plot nog niet is onthuld, plaagde Jesse Ehrman onlangs dat het verhaal de fantasiewereld zal blijven uitbreiden.

In een verklaring zei Ehrman: “Drew kwam naar Warner Bros. met een nieuw idee waarvan we allemaal geloven dat het een ongelooflijke manier zou zijn om de Matrix-wereld voort te zetten, door zowel te eren wat Lana en Lilly meer dan 25 jaar geleden begonnen, als door een uniek perspectief te bieden, gebaseerd op zijn eigen liefde voor de serie en personages. Het hele team van Warner Bros. Discovery is blij dat Drew deze nieuwe Matrix-film gaat maken, waarmee hij zijn visie toevoegt aan de filmische canon die de Wachowski’s hier in de studio een kwart eeuw hebben gebouwd.”

Goddard zei toen hij de rol van regisseur op zich nam: “Het is niet overdreven om te zeggen dat de Matrix-films zowel de cinema als mijn leven hebben veranderd. Het voortreffelijke kunstenaarschap van Lana en Lilly inspireert mij dagelijks, en ik ben meer dan dankbaar voor de kans om verhalen in hun wereld te vertellen.”

De Matrix-franchise begon in 1990 met de meest recente, The Matrix: Resurrections, uitgebracht in 2021. Houd ons in de gaten voor meer nieuws over de franchise-uitbreiding.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram