Xiaomi’s SU7 EV doet denken aan Porsche en heeft scherpe prijs

Xiaomi SU7 EV

Xiaomi’s SU7 EV doet denken aan Porsche en heeft scherpe prijs

De nieuwe Xiaomi SU7 doet denken aan Porsche en is goedkoper dan Tesla. De elektrische auto kende een succesvolle pre-order.

Xiaomi SU7 EV

Xiaomi is officieel gelanceerd op de markt voor elektrische voertuigen (EV) met de SU7. We zien een gestroomlijnde toevoeging die innovatieve technologie combineert met een opvallend ontwerp, voor het eerst onthuld eind 2023. De auto is verkrijgbaar in twee versies: een dubbele motor SU7 Max met vierwielaandrijving en een RWD SU7 met één motor.

De SU7-familie maakt gebruik van Xiaomi’s eigen Modena-architectuur en wordt aangedreven door “HyperEngine”-elektromotoren met een toerental van 21.000 tpm. De SU7 Max, het topmodel in het bereik, maakt indruk met een actieradius van maximaal 700 km op één acculading en een adembenemende acceleratietijd van 0 naar 100 km/u van 2,78 seconden, in lijn met concurrenten als de Tesla Model S en Porsche Taycan Turbo – dankzij zijn vermogen van 101 kWh Hoogspanningsplatform van 800 V.

Xiaomi’s focus voor de SU7 ligt niet alleen op prestaties, maar ook op design en comfort. Hij beschikt over een “waterdruppel”-koplampontwerp, een 360 LED-halo-achterremlicht en subtiel geïntegreerde deurgrepen. Binnenin is de ruime cabine uitgerust met een HyperOS in-car entertainmentsysteem, aangedreven door Qualcomm’s Snapdragon 8295-processor en voorzien van een 16,1-inch 3K centraal scherm, optionele tablets en 23 Dolby Atmos-luidsprekers. De autonome rijmogelijkheden worden verankerd door het Xiaomi Pilot-platform, dat gebruik maakt van NVIDIA Drive Orin-processors en een uitgebreide sensorarray.

De ontwikkeling van de SU7 werd geleid door designveteranen van BMW en Mercedes-Benz, waaronder Tianyuan Li, James Qiu en Chris Bangle. De invloed van dit krachtpatserteam is duidelijk zichtbaar in elk detail van het ontwerp en de functionaliteit van de SU7. Veelgehoord is echter dat de designtaal binnenin doet denken aan Tesla, en aan de buitenkant aan Porsche’s Taycan.

Na de lancering ondervond de SU7 een overweldigende vraag, met 88.898 bestellingen die binnen de eerste 24 uur werden geplaatst, wat wijst op een succesvolle marktintroductie voor Xiaomi. Het is ook vermeldenswaard dat Xiaomi de SU7 strategisch geprijsd heeft op ¥ 215.900 CNY, ofwel € 27.800, wat voelt als een opzettelijke onderbieding ten opzichte van de Tesla Model 3-prijs. De SU7 Pro kost overigens € 31.700 en de SU7 Max € 38.600. Het lijkt er overigens op dat men tot minstens 7 maanden moet wachten op de bolide, met de exacte levering in Nederland nog onduidelijk.

Xiaomi SU7 EV

Xiaomi SU7 EV

Xiaomi SU7 EV

Xiaomi SU7 EV

Xiaomi SU7 EV

Xiaomi SU7 EV

Xiaomi SU7 EV

Xiaomi SU7 EV

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram