Porsche gaat 911 elektrisch maken met nieuw aangekondigd hybridemodel

Porsche 911 hybrid elektrisch

Porsche gaat 911 elektrisch maken met nieuw aangekondigd hybridemodel

Porsche gaat 911 elektrisch maken met nieuw aangekondigd hybridemodel. De Porsche 911 Hybrid moet deze zomer al arriveren.

Porsche 911 hybrid elektrisch

Porsche heeft aangekondigd dat de hybride versie van de iconische 911, waar al lang geruchten over te horen zijn, begin zomer 2024 op de markt zal verschijnen. Of je het als autofiel en liefhebber van brommende motoren nu leuk vindt of niet leuk vindt, de autofabrikant vertelde dat deze stap deel uitmaakt van zijn bredere strategie om hoge prestaties te combineren met milieuverantwoordelijkheid binnen zijn hele bedrijf.

De 911 Hybrid zal naar verwachting beschikken over een baanbrekende, hoogperformante hybride aandrijving, wat een potentiële dubbele aandrijflijnconfiguratie suggereert die elektrische kracht op de vooras zou kunnen combineren met een traditionele verbrandingsmotor aan de achterkant. Hoewel de details van het aandrijfsysteem niet gedetailleerd werden beschreven in het financiële rapport van Porsche, duidt de vermelding van het inzetten van uit de autosport afkomstige technologie in serieproductiemodellen op een voertuig dat niet alleen de grenzen van de hybride technologie zal verleggen, maar ook zal voldoen aan de legendarische prestatienormen van Porsche.

Dit jaar heeft Porsche reeds het doek getrokken van de derde generatie Panamera en de volledig elektrische Taycan-sportwagen van de volgende generatie, naast de Taycan Turbo GT, die een nieuw tijdperk van elektrificatie voor het merk inluidt. Ook de tweede generatie elektrische Macan staat op de planning, wat de engagement van Porsche aantoont om een breed scala aan aandrijflijnen aan te bieden: efficiënte verbrandingsmotoren, dynamische plug-in hybrides en innovatieve, volledig elektrische modellen.

Met name de evolutie van de Porsche 911 wordt gekenmerkt door aanzienlijke technologische vooruitgang sinds de introductie van de watergekoelde motor in de 996-generatie in 1998. In lijn hiermee hebben volgende generaties verbeteringen gezien op het gebied van efficiëntie en vermogen, culminerend in de huidige 992 generatie. Hoewel de elektrificatie van iconische modellen als de 911 vaak gemengde feedback krijgt van autofanaten, zal dit nieuwste model van Porsche ongetwijfeld een nieuwe maatstaf in de categorie betekenen – althans vanuit prestatieoogpunt.

Zoals eerder vermeld, wordt de nieuwe Porsche 911 Hybrid naar verwachting begin zomer 2024 uitgebracht, waarbij meer informatie over het model op korte termijn via de officiële kanalen van Porsche wordt verwacht.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram