Rivian onthult nieuwe middelgrote modellen R2, R3 en R3X

Rivian R2 R3 R3X

Rivian onthult nieuwe middelgrote modellen R2, R3 en R3X

De nieuwe middelgrote Rivian R2, Rivian R3 en Rivian R3X-modellen arriveren in 2026.

Rivian R2 R3 R3X

Hoewel Rivian een relatieve nieuwkomer is in de wereld van elektrische voertuigen, is het niet van plan om gas terug te nemen op korte termijn. Het merk werd opgericht in 2009, maar pas in 2021 werd Rivian de eerste autofabrikant die een volledig elektrische pick-up op de consumentenmarkt bracht. Nu breidt het autobedrijf zijn vloot uit met de introductie van de nieuwe R2-, R3- en R3X-modellen.

Het merk heeft zich eerder beziggehouden met full-size SUV’s en pick-up trucks. Wat dus opvalt aan de nieuwe toevoegingen is dat ze Rivian naar de markt voor middelgrote voertuigen brengen. Het R2-model is een middelgrote SUV, terwijl de R3 een middelgrote crossover is – beide de perfecte metgezel voor prestatie-, stads- en offroad-avonturen. Bovendien zijn de modellen voorzien van twee batterijformaten, waarbij de grotere een bereik van meer dan 480 kilometer kan bereiken met één acculading en van 0 naar 100 km/u schiet in minder dan 3 seconden. Om dit vermogen te produceren, zouden de voertuigen variaties met één, twee en drie motoren kennen.

“R2 en R3 zijn duidelijk Rivian in termen van prestaties, mogelijkheden en bruikbaarheid, maar met prijzen die ze voor veel mensen toegankelijk maken”, aldus Rivian-oprichter en CEO RJ Scaringe. “Onze ontwerp- en engineeringteams zijn uiterst gefocust op het stimuleren van innovatie, niet alleen in de producteigenschappen, maar ook in onze productieaanpak om dramatisch lagere kosten te realiseren.”

De Rivian R2 zal beginnen bij $45.000 en de R3 zal iets onder dat bedrag geprijsd worden. Het is de bedoeling dat de voertuigen in 2026 op straat zullen verschijnen.

Rivian R2 R3 R3X

Rivian R2 R3 R3X

Rivian R2 R3 R3X

Rivian R2 R3 R3X

Rivian R2 R3 R3X

Rivian R2 R3 R3X

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram