Mercedes-AMG onthult geheel nieuwe E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG onthult geheel nieuwe E 53 HYBRID

De Mercedes-AMG E 53 HYBRID heeft 604 pk dankzij de AMG verbeterde 3,0-liter zescilinder turbomotor in combinatie met de elektromotor.

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG heeft zijn nieuwste innovatie onthuld, de 2025 Mercedes-AMG E 53 HYBRID, een plug-in hybride model dat kracht, efficiëntie en geavanceerde technologie combineert.

Deze nieuwe toevoeging aan het Mercedes-AMG-gamma, die later in 2024 bij de Amerikaanse dealers zal arriveren, toont een opwindende combinatie van een door AMG verbeterde 3,0-liter zescilinder turbomotor met turbocompressor en een krachtige elektromotor, die samen een indrukwekkend vermogen van 577 pk levert, en zelfs 604 pk met RACE START. Hiermee is een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 3,7 seconden bereikt.

Hoewel de E 53 HYBRID zeker wat brute kracht biedt, is hij ook ontworpen voor efficiëntie en prestaties, en is hij in staat om puur elektrisch te rijden tot 140 km/u, dankzij de elektromotor van 161 pk die is geïntegreerd in de AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie. De batterij van 400 volt en 28,6 kWh van het voertuig, strategisch geplaatst voor een optimale gewichtsverdeling, ondersteunt elektrisch rijden voor dagelijks gebruik en biedt een elektrische boost voor rijsituaties met hoge prestaties. Het opladen is ook ontworpen om zo gemakkelijk en snel mogelijk te zijn, met een ingebouwde AC-lader van 11 kW en een DC-snellader van 60 kW die de batterij in ongeveer 20 minuten van 10 tot 80 procent kan opladen.

Met name de carrosserie van de nieuwe E 53 HYBRID is versterkt voor meer stijfheid, waardoor de laterale dynamiek en de stuurprecisie worden verbeterd. Deze toewijding aan prestaties strekt zich uit tot het design van de auto, met AMG- en hybridespecifieke elementen die het sportieve en dynamische karakter ervan onderstrepen.

In het interieur maakt het nieuwe model indruk met exclusieve uitrustingsopties, het nieuwste MBUX-infotainmentsysteem met hybridespecifieke displays en elektrisch verstelbare AMG-sportstoelen, die een luxueuze en verbonden rijervaring garanderen. Bovendien wordt het voertuig standaard geleverd met de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ en een nieuw AMG RIDE CONTROL-ophanging met adaptieve demping, speciaal op maat gemaakt voor het hybridemodel om een perfecte balans te bieden tussen rijcomfort en dynamisch rijgedrag.

Door exclusiviteit naar een hoger niveau te tillen, zal een nog niet onthuld gelimiteerd “Edition 1”-model beschikbaar zijn voor aankoop in 2025. Deze speciale editie combineert luxe en prestaties met zijn unieke MANUFAKTUR Moonlight White Magno-exterieurverf aangevuld met opvallende zwarte graphics. Hij staat op matzwarte 21-inch AMG-gesmede kruisspaakvelgen, gedetailleerd met hoogglanzende velgranden en naafdoppen met het “Edition”-label in een lauwerkrans.

Het uiterlijk wordt verder versterkt door zwart gelakte remklauwen versierd met witte AMG-logo’s, en de toevoeging van de AMG Night-pakketten, die verschillende hoogglans zwarte en zwart verchroomde designelementen toevoegen. Binnenin schittert het “Edition 1”-model met stoelen in zwart nappaleer, geaccentueerd door gele sierstiksels en exclusieve carbon sierelementen, waardoor een gedurfd contrast ontstaat dat de bijzondere status van dit model onderstreept.

De eerste exemplaren van de nieuwe Mercedes-AMG E 53 HYBRID zullen naar verwachting later in 2024 bij de dealer arriveren, waarbij de verkoopprijzen nog moeten worden aangekondigd.

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Mercedes-AMG E 53 HYBRID

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram