Porsche introduceert ultra-high-performance Taycan Turbo GT

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche introduceert ultra-high-performance Taycan Turbo GT

De ultra-high-performance Porsche Taycan Turbo GT kan zelfs worden aangevuld met een track performance Weissach Package.

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche heeft de Taycan Turbo GT onthuld, het hoogste uitrustingsniveau voor de elektrische sedan en het krachtigste productievoertuig dat het merk ooit heeft gemaakt, inclusief alle 911-varianten en zelfs de 918 hypercar.

De Porsche Taycan Turbo GT overtreft de elektrische Turbo S, met een specifieke focus op prestaties, terwijl de kernelementen van de EV-sedan behouden blijven. Om te beginnen levert de Turbo GT op zijn hoogtepunt tot 1.100 pk en maximaal 1.340 Nm koppel – onder startcontrole en met de overboost-functie van de auto – dankzij een nieuwe 900 ampère stroomomvormer die de power levert. De 0-100 km/u wordt bereikt in slechts 2,2 seconden.

Pirelli P Zero R-banden omringen elk 21″-wiel voor maximale grip in de zomer, en lichtgewicht Porsche Carbon Composite Brakes (PCCB) zijn standaard om te helpen met intense remkracht en weerstand tegen fading. Er is zelfs een nieuwe “Attack Mode”-functie die 120 kW of ongeveer 160 pk extra vermogen levert, zodat je op het meest geschikte moment meteen kunt inhalen.

Porsche Taycan Turbo GT

Bovendien zal de Taycan Turbo GT een optioneel Weissach-pakket beschikbaar hebben, vergelijkbaar met de aanpassingen aan Porsche’s vorige 918-, GT3RS- en GT2RS-auto’s. Het featurepakket – verrassend genoeg een kosteloze optie – zal de achterkant van de Taycan Turbo GT versieren met een exclusieve vleugel voor extra neerwaartse kracht, evenals een hele reeks lichtgewicht verwijderingen. Het meest opvallend is dat de achterbank is verwijderd, evenals het elektronische zachtsluitende systeem van de kofferbak.

Achterluidsprekers en BOSE zijn ook uit de configuraties verwijderd, samen met dubbele oplaadpoorten – Weissach-auto’s hebben slechts één oplaadpoort aan de passagierszijde. Koolstofvezelpanelen verminderen ook het gewicht van zalen als spiegels, zijskirtinlegstukken en voorstoelen (alleen voor de Europese markt). De Weissach is dus nog lichter en zodoende haal je in 2,1 seconden de 100 km/u en heb je een hogere topsnelheid van 300 km/u.

De Porsche Taycan Turbo GT en GT Weissach Package-voertuigen worden voor het eerste jaar geleverd in twee nieuwe exclusieve kleuren – Pale Blue Metallic en Purple Sky Metallic. Vanaf dit voorjaar te vinden in de showrooms van de acht Nederlandse Porsche Centra, bedraagt de consumentenadviesprijs van beide modellen € 249.900.

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche Taycan Turbo GT

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram