Lotus maakt prijzen Emeya bekend

Lotus Emeya

Lotus maakt prijzen Emeya bekend

De prijs van de Lotus Emeya voor is bekend. Er is keuze uit drie uitvoeringen, nu te bestellen vanaf € 109.685.

Lotus Emeya

Lotus heeft de prijzen en meer details van zijn eerste volledig elektrische hyper-GT – de Emeya – bekendgemaakt. De Emeya-configurator staat inmiddels live, waar klanten hun auto geheel naar eigen wens en smaak kunnen samenstellen. De nieuwe Emeya, die later dit jaar in de Nederlandse Lotus Centers arriveert, is een nieuwe maatstaf in EV-prestaties en praktische bruikbaarheid.

“Elektrische auto’s hoeven absoluut niet saai te zijn”, verklaart Feng Qingfeng, CEO van Lotus Group. “Op basis van ons rijke sportwagenerfgoed en de nieuwste geavanceerde technologieën hebben we een nieuwe definitie gegeven aan hoe een elektrische auto moet rijden. De Emeya combineert een indrukwekkende wegligging en handling met luxe, comfort, connectiviteit en rijbereik. Waarmee we bestuurders het ultieme grand tourer-pakket geven, mét de ongeëvenaarde rijervaring van een echte Lotus.”

Een nieuwe maatstaf in laden en rijbereik

De Emeya maakt het bezit van een elektrische auto eenvoudiger dan ooit door bestuurders het vertrouwen te geven lange afstanden te kunnen overbruggen.

  • Lotus heeft de indeling van de batterijen in zijn auto’s geoptimaliseerd, zodat er 20% meer cellen in dezelfde ruimte kunnen worden verpakt. Daardoor biedt de Emeya toonaangevende laadmogelijkheden, waarmee het rijbereik met wel 20% wordt vergroot.
  • Met behulp van een 350 kW DC snellader kan de Emeya binnen 18 minuten van 10-80% worden opgeladen, tot een maximaal WLTP-rijbereik  van 610 km. Ruimschoots voldoende om op één acculading van Amsterdam naar Parijs te rijden, en vervolgens nog een gedeelte aan actieradius over te houden.

Lotus Emeya

Dynamiek op sportwagenniveau

Lotus heeft zijn rijke autosporterfgoed en vooruitstrevende technische mogelijkheden in de Emeya geïntegreerd om bestuurders een soepel en dynamisch rijdende elektrische auto te presenteren die volop rijbeleving biedt. Tot de features behoren:

  • Een innovatief, op rijden gefocust onderstel dat beschikbaar is met een geavanceerd active roll control-systeem en achterwielbesturing.
  • Geavanceerde actieve aerodynamica, met bijvoorbeeld Active Air Dam onder de voorbumper en een actieve achterspoiler. Deze features vergroten de downforce en daarmee de stabiliteit als ze zijn ingeschakeld, en beperken de luchtweerstand wanneer ze niet actief zijn.
  • Een downforce van 150 kg bij 250 km/u, bij een lage luchtweerstandswaarde van 0,21 Cd. Hiermee kunnen bestuurders de rijervaring afstemmen op hun omgeving. Op een technische bergweg kan een klant bijvoorbeeld de Sport-modus inschakelen om de downforce en grip te vergroten, om zo een beter contact met de weg te bewerkstelligen.
  • Een vermogen tot 905 pk, waarmee de Emeya in minder dan 2,8 seconden van 0-100 km/u sprint, en waarmee hij tot de snelste elektrische auto’s ter wereld behoort.
  • Een geavanceerd, nieuw, hoogwaardig dubbellaags batterijontwerp met koeleigenschappen die een opeenvolgende herhaling en duurzaamheid van de prestaties garanderen, zelfs onder extreme rijomstandigheden, zoals op het circuit. Tegelijkertijd maakt het ontwerp ook een groter rijbereik tussen laadbeurten mogelijk.
  • Lichtgewicht carbon-keramische remmen die het gewicht en de remweg beperken – wat bijdraagt aan de dynamische handling – en verdubbelen de levensduur van de componenten.
  • Tot vijf rijstanden: Range, Tour, Sport, Individual en Track. Bestuurders kunnen de rijhoogte, stijfheid van de luchtvering, acceleratierespons, stoelsettings (inclusief verstelbare wangen) en meer zelf instellen, om de efficiency, prestaties en het comfort onder alle omstandigheden te optimaliseren.
  • Een elektronisch gestuurd luchtveringssysteem met geavanceerde onboard-sensoren, dat reageert op veranderingen in de wegcondities en de setup van de auto daarop automatisch aanpast. Dit verzekert de meest soepele rijervaring en een optimale rijbeleving voor klanten.

Op basis van de lage rijpositie van de Emeya is elk onderdeel van de auto ontworpen om de bestuurder met de weg te verbinden en om het authentieke gevoel van een echte Lotus-sportwagen op te wekken.

Lotus Emeya

Een nieuwe definitie van luxe

De Emeya vormt een nieuwe maatstaf voor hoe een luxe auto eruit moet zien en moet aanvoelen, door het ontwerp, de technologie, het comfort en de veelzijdigheid te optimaliseren, om elke inzittende zo de best mogelijke ervaring te bieden. Tot de features behoren:

  • Een ruime kofferbak met een inhoud tot 509 liter, voor een praktische dagelijkse bruikbaarheid, waarmee het de ultieme reisgezel is.
  • Volop beenruimte voor alle inzittenden, voor een ruimtelijke en comfortabele rijervaring.
  • Sfeerverlichtingsfuncties die matchen met de rijervaring. Bij een inkomende telefoonoproep bijvoorbeeld pulseren elementen in het dashboard om de bestuurder te attenderen. En tijdens het laden verandert de sfeerverlichting van het zwevende dashboard van kleur, naar groen.
  • Vijf massagestanden met drie verschillende intensiteitsniveaus, die garanderen dat alle inzittenden een relaxte rit ervaren, ongeacht op welke plek ze zitten.
  • Bekrachtigde portieren, die de instap voor klanten vereenvoudigen. Sensoren kunnen bovendien obstakels bespeuren, waardoor een deur niet opent wanneer er een risico op beschadiging is. Aanvullend zorgt een kicksensor ervoor dat klanten de achterklep eenvoudig kunnen openen, zelfs wanneer ze hun handen vol hebben.
  • Een geavanceerd en intelligent glazen panoramadak, waarbij bestuurders kunnen schakelen tussen transparant en ondoorzichtig. Hierdoor kunnen klanten op elk moment van de dag genieten van een gevoel van ruimte. Ze hebben ook de mogelijkheid om afzonderlijke delen van het dak ondoorzichtig te maken, waardoor ze direct zonlicht blokkeren terwijl de rest van het dak transparant blijft.

De allernieuwste connectiviteitsmogelijkheden

De Lotus Emeya is voorzien van geavanceerde technologieën, ontworpen om de rijervaring voor de bestuurder te vereenvoudigen en hem volledig verbonden te maken met de auto. Tot de features behoren:

  • Een state-of-the-art 15,1 inch HD OLED Lotus Hyper OS infotainmentsysteem inclusief een interactief 3D-scherm dat toegang biedt tot alle functies. Dankzij Unreal Engine gaming technologie kan de auto snel in realtime reageren op input van de bestuurder en daar razendsnel op reageren. Bij aanraking van het scherm om bijvoorbeeld de portieren te open, ontgrendelen die ook direct.
  • Intelligente EV-navigatie, die in staat is om individuele rijpatronen te herkennen, zoals vertrektijden, bestemmingen en routes, om elke individuele bestuurder zo een gepersonaliseerde ervaring te bieden.
  • Een breed Augmented Reality head-up display voor de bestuurder, met een duidelijk overzicht van alle belangrijke gegevens, zonder dat de bestuurder zijn/haar ogen van de weg hoeft te halen.
  • Over-the-air software-updates, waarmee Lotus de rijervaring kan blijven vergroten door nieuwe diensten en upgrades te bieden.

Prijzen en beschikbaarheid

De Emeya is te bestellen in zes carrosseriekleuren, waaronder twee nieuwe lakken die nu optioneel beschikbaar zijn voor de volledige range aan elektrische Lotus-modellen: Boreal Grey en Fireglow Orange. De andere kleuren zijn Solar Yellow, Akoya White, Stellar Black en Kaimu Grey.

De Emeya biedt een keuze uit drie uitvoeringen:

  • Emeya, vanaf € 109.685,-
  • Emeya S, de extra luxe uitgeruste versie van de Hyper-GT, vanaf € 130.585,-
  • Emeya R, het topmodel, vanaf € 155.025,-

De Emeya arriveert in het derde kwartaal van 2024 in Nederland. Aanvullende informatie over de beschikbaarheid van de Emeya wordt in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Lotus Emeya

Lotus Emeya

Lotus Emeya

Via Lotus NL

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram