Geen visum meer nodig voor vakantie in Malawi

geen visum nodig vakantie naar malawi

Geen visum meer nodig voor vakantie in Malawi

Voor een vakantie naar Malawi, de ‘Warm Heart of Africa’,  zijn inreisregels versoepeld. Je hebt geen visum meer nodig.

geen visum nodig vakantie naar malawi

De overheid van het in zuidoost-Afrika gelegen Malawi heeft met onmiddellijke ingang een versoepeling van haar visumregels doorgevoerd. Ingezetenen van 15 Europese landen, waaronder Nederland en België, kunnen nu zonder inreisvisum naar het steeds populairder wordende safariland reizen.

Groei en ontwikkelingen

Met deze verandering speelt de Malawiaanse overheid in op de al voor de pandemie, geconstateerde groei in belangstelling. Malawi is uitgegroeid tot een van de meest complete toeristische bestemmingen in Afrika. Het land staat al langer bekend om zijn adembenemende landschappen, prachtige stranden van Lake Malawi en culturele interacties met de vriendelijkste bevolking van het continent. In het land heeft gedurende de afgelopen jaren grootschalig natuurbehoud plaatsgevonden met transformatieprojecten en indrukwekkende translocaties van talrijke wildsoorten. Met als doel om leefgebieden te verruimen, nieuwe habitats te creëren en balans in het wildlife te versterken of herstellen. Met voor de bezoeker als plezierig resultaat om er fantastische en uiteenlopende vormen van safari’s te maken. Het vervallen van de visumplicht zal naar verwachting een grote stimulans voor Afrika-liefhebbers zijn om een bezoek te brengen aan het ‘Warme Hart van Afrika’.

Safari slechts een onderdeel

Met de onmiddellijke toepassing van de versoepelde visumregels verwacht Malawi een sterke impuls voor het inkomend toerisme. Deputy Director of Tourism Marketing, Sosten Yobe Lingwalanya, zegt: “Dankzij ons doelgerichte beleid is de kwaliteit en variëteit van Malawi’s nationale parken naar een hoog niveau gebracht. Daarin is de samenwerking met partners in het toeristisch bedrijfsleven essentieel.” Hij vervolgt: “Tegelijk is Malawi, met ruim 800 vissoorten in en uitgestrekte zandstranden langs Lake Malawi, geweldige scenic routes, veel hike-, bike- en wandelroutes, uitgestrekte thee- en koffieplantages alsmede een grote keuze uit hotels, resorts en lodges, een zeer complete vak antiebestemming.”

 

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram