Dragon Ball-themapark wordt geopend in Qiddiya-toerismeproject in Saoedi-Arabië

Dragon Ball-themapark in Saoedi-Arabië

Dragon Ball-themapark wordt geopend in Qiddiya-toerismeproject in Saoedi-Arabië

Een Dragon Ball-themapark in Saoedi-Arabië is onderweg, opgezet binnen het Qiddiya-toerismeproject.

Dragon Ball-themapark in Saoedi-Arabië

De Saoedische Qiddiya Investment Company heeft aangekondigd dat het een Dragon Ball-themapark gaat bouwen. Als gepland megaproject voor toerisme en entertainment begon de bouw van Qiddiya, gelegen in de hoofdstad Riyadh, in 2019. Sindsdien hebben ontwikkelaars een e-sport- en gamingdistrict, Six Flags, een waterpark en meer aangekondigd, allen gebouwd binnen Qiddiya.

De Dragon Ball Theme Park is de nieuwste van twaalf geplande pretparken en zal het eerste park markeren dat gewijd is aan de Dragon Ball-franchise.

De Investment Company deelde digitale mockups van het park en zei dat het bezienswaardigheden uit de verschillende Dragon Ball-saga’s zal bevatten, waaronder Kame House Island, Capsule Corporation en Beerus’ Planet. Binnen het park zullen 30 attracties en 5 hoofdattracties te vinden zijn, zoals de Shenron-achtbaan.

Zeven drakenballen zullen de inspiratie vormen voor zeven verschillende zones van het park. Bezoekers kunnen ook eten uit het Dragon Ball-universum proberen en in themahotels verblijven

“Op een nooit eerder vertoonde schaal zullen de interactieve en verkenbare thema-ervaringen van het park je in staat stellen de avonturen in het hart van de actie te beleven, waarbij je de reis ervaart van de eerste Dragon Ball-serie tot de nieuwste Dragon Ball Super”, schreef Qiddiya Investment Company.

Het Dragon Ball-themapark zal een oppervlakte van 500.000 vierkante meter beslaan. Een datum voor de opening van het park is nog niet bekendgemaakt.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram