Rolex-prijzen dalen tot het laagste niveau in twee jaar op de secundaire markt

Rolex-prijzen dalen 2023 q4

Rolex-prijzen dalen tot het laagste niveau in twee jaar op de secundaire markt

Rolex-prijzen dalen tot het laagste niveau in twee jaar op de secundaire markt. De vraag blijft dalen terwijl het aanbod op de markt stijgt.

Rolex-prijzen dalen 2023 q4

Op de pre-owned markt zijn de prijzen voor Rolex– en Patek Philippe-uurwerken gedaald naar het laagste punt in twee jaar. Dit omdat de vraag naar luxe horloges blijft dalen, terwijl het aanbod groeit, aldus de Bloomberg Subdial Watch Index.

De Index, die gegevens rapporteert voor de 50 meest verhandelde uurwerken, daalde in oktober met 1,8% en bereikte het laagste punt sinds 2021. Het nieuwe cijfer brengt de Index met 42% omlaag ten opzichte van het hoogste niveau in april 2022.

Volgens Business of Fashion zei mede-oprichter van Subdial, Christy Davis, tijdens de Undex Market Update van oktober: “We zien een toenemende neerwaartse druk op de markt, wat zou kunnen leiden tot een verdere neerwaartse prijsdaling als dealers de waarderingen verlagen om de verkoop na te jagen. ”

De prijzen voor de beste Rolex-, Patek- en Audemars Piguet-horloges bereikten tijdens de pandemie een recordhoogte; Maar nu de rente als gevolg van de inflatie is gestegen, aarzelen consumenten momenteel om in een duur uurwerk te investeren. Terwijl de vraag daalt, neemt het aanbod alleen maar toe: per Subdial kent de secundaire markt sinds augustus een stijging van 5% in het aantal gebruikte horloges dat te koop staat. Zo steeg de prijsonzekerheid in dezelfde periode met 12%.

“Nu er meer horloges beschikbaar zijn tegen een bredere prijsspreiding, zien we dat mensen de prijzen verlagen om de verkoop tijdens de feestdagen na te jagen,” voegde Davis eraan toe.

Ondanks de daling van de prijzen van gebruikte Rolex- en Patek-horloges, blijven de topmodellen van beide merken op de secundaire markt voor veel hogere prijzen verkopen dan hun oorspronkelijke verkoopprijzen. Heb jij er last van dat de Rolex-prijzen dalen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram