Dit doen mannen vaak fout tijdens het wassen van hun haar

Gezond haar Wat mannen fout doen met haar wassen

Dit doen mannen vaak fout tijdens het wassen van hun haar

Dit doen mannen vaak fout tijdens het wassen van hun haar en kan simpel voorkomen worden om gezond haar te krijgen.

Gezond haar Wat mannen fout doen met haar wassen

Het wassen van je haar lijkt misschien een eenvoudige taak, maar toch zijn er een aantal veelvoorkomende fouten die ervoor kunnen zorgen dat je je haar beschadigt. Daarom vind je in dit artikel de meest voorkomende fouten die mannen maken tijdens het wassen van hun haar en deze eigenlijk vrij simpel kunnen worden voorkomen. Je wilt immers toch zo lang mogelijk een volle en gezonde haardos behouden?

  1. Te vaak je haar wassen

Een van de meest voorkomende fouten is te vaak je haar wassen. Als je dit doet, kun je belangrijke natuurlijke oliën wegwassen. Hierdoor wordt je haar uiteindelijk droog en broos, en dat wil je natuurlijk niet.

Beter: Was je haar minder vaak

Misschien denk je: als ik mijn haar niet elke dag was, wordt het vet. Maar dit is niet het geval, in ieder geval niet na verloop van tijd. Je haar wordt sneller vet als je het vaker wast. Probeer je haar daarom om de twee tot vier dagen te wassen, afhankelijk van je haartype. Dit geeft je hoofdhuid de kans om natuurlijke oliën te produceren en je haar te hydrateren.

  1. Verkeerde shampoo en conditioner gebruiken

Beter: Kies producten die bij je haartype passen

Kies shampoos en conditioners die specifiek zijn ontworpen voor jouw haartype, of het nu fijn, krullend, gekleurd of droog haar is.

  1. Te veel product gebruiken

Een overmatige hoeveelheid shampoo, conditioner of andere haarproducten kan zich ophopen op je haar en hoofdhuid, waardoor het er zwaar en vettig uitziet.

Beter: Gebruik de juiste hoeveelheid product

Volg de aanbevolen hoeveelheid op de productverpakking en pas deze aan op basis van de lengte en dikte van je haar.

  1. Ruw wrijven bij het afdrogen

Wanneer je je haar te hard afdroogt met een ruwe katoenen handdoek, kan dit leiden tot breuk en gespleten haarpunten. Het kan zelfs zorgen voor haarverlies! Vooral voor kalende mannen is dit dus een afrader.

Beter: Dep je haar voorzichtig droog

Gebruik een zachte microvezel handdoek en dep je haar voorzichtig om overtollig water te verwijderen.

  1. Te heet water gebruiken

Hoewel warm douchen natuurlijk super comfortabel is, kan het gebruik van te heet water bij het wassen van je haar de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verwijderen, waardoor je haar uitdroogt.

Beter: Gebruik koud of lauw water

Was je haar met lauw water om de natuurlijke oliën te behouden en de hoofdhuid niet te irriteren.

Goed wassen voor gezond haar 

Het wassen van je haar lijkt misschien een vanzelfsprekend onderdeel van je self care routine, maar het correct uitvoeren ervan kan een aanzienlijk verschil maken voor de gezondheid van je haardos. Door deze fouten zo veel mogelijk te vermijden en wat extra aandacht te besteden aan je wasroutine, zorg je voor glanzend, vol haar.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram